Sodelujoči na Sladki Istri 2018

Iskanje: Ponastavi izbor
Sklop
20Chocolate
 • Dežela čokolade
BEAN TO BAR čokolade iz najbolj redkih sort kakavovih zrn in edinstven BIO VEGAN lešnikov namaz iz samo 3 sestavin (60% lešnikov, kakakvova zrna, kokosov sladkor) brez glutena in laktoze.

Čokolada z lešniki, čokolada CUBA, čokolada NICARAGUA, lešnikov namaz, single origin čokolade
Adriatic Slovenica
 • Ostali ponudniki
Adriatic Slovenica želi postati ena vodilnih zavarovalno-finančnih skupin z glavnim trgom v Sloveniji in hčerinskimi družbami na področju Balkana.
Naše poslanstvo je zagotavljanje celovite zavarovalne zaščite in prepoznavanje tveganj za večjo varnost naših strank. Nudimo jim najboljše zavarovalne rešitve po pošteni ceni in vso strokovno podporo ob izbiri ustreznih kritij in ob nastanku škod.

Strankam stojimo ob strani in si prizadevamo preseči njihova pričakovanja, saj jim s sodobnimi in transparentnimi storitvami zagotavljamo nove dimenzije varnosti.
Različni sladki izdelki
Agraria Koper
 • Sladka Istra
Smo druga največja kmetijska zadruga splošnega tipa v Sloveniji po odkupu sadja in zelenjave. Sadje in zelenjava sta pridelana v Sloveniji in neoporečna. Naš moto je »Najboljše iz Istre« pa tudi »iz njive na krožnik«. Sveže pridelke istrskih kmetij v večini odkupujemo samo od svojih aktivnih zadružnikov, zato zagotavljamo, da so pridelki vedno okusni, sveži ter pridelani na okolju prijazen način.
Različni sladki izdelki
Anita Ana Ratosa s.p. Poslovno svetovanje in izobrazevanje
 • Sladka Slovenija
Glava dejavnost podjetja je izobrazevanje v vseh segmentih, ki so povezani z "industrijo gostoljubja".
Priprava strategij za povecanje prodaje in dobicka.
Priprava celostnih konceptov za slascicarne/kavarne/restavracije/bistroje/buticne hotele/izobrazevanje osebja in skrb za uspesen zagon.
Resevanje podjetij v tezavah."Imejte polno tudi takrat, ko imajo vsi drugi prazno."
Simfonija crnih tartufov in cokolade, sprehod po noninem vrtu, jesensko enakonocje
Aranciomania.com
 • Sladki svet
Različni sladki izdelki
 • Ostali ponudniki
Smo vodilni ponudnik v Sloveniji s samopostrežnimi aparati za kavo v zrnu, pijačo in prigrizki. Ponujamo odlične rešitve z namiznimi aparati na kapsule Illy, Lavazza in drugimi kompatibilnim kapsulami. Zagotavljamo brezplačno dostavo surovin in 24 urni klicni center za podporo našim uporabnikom. Vedno skrbimo, da vam lahko ustvarimo en lep trenutek dneva z dobro kavo.

Različni sladki izdelki
Avokado Catering
 • Sladka Istra
Avokado je kulinarična oaza v centru Kopra, ki ponuja dnevne veganske in vegetarijanske mailce in kosila.
Različni sladki izdelki
Avto Nova
 • Ostali ponudniki
Na 1200 m2, naše stranke pričakujejo servisne delavnice, avtokleparska in avtoličarska delavnica, vulkanizerske storitve, prodaja nadomestnih delov in dodatne opreme ter avtopralnica.
Posebnost podjetja NOVA pa je popravilo vozil poškodovanih od toče brez ličanja.
Različni sladki izdelki
Brič
 • Dežela vin
Podjetje BRIČ d. o. o. bo obiskovalcem SLADKE ISTRE ponudilo vrhunska vina. Poleg MERLOTA 2007, ki je bil ŠAMPION SORTE 2017 na Vinu Ljubljana, bodo obiskovalci lahko poizkusili in kupili tudi REFOŠK Vinagra 2016 in SLADKI MUŠKAT 2016 - dobitnika ZLATE MEDALJE na 20. Wine trophy 2018 v Berlinu, pa novi ROSE 2017 in MALVAZIJO 2017.
Sladki muškat
Čebelarstvo čebelji rtič
 • Sladka Istra
Razni čebelji izdelki
Čebelarstvo Jere
 • Dežela vin
Združitev družinskega čebelarstva s kletarjenjem je privedla do izdelovanja ene najstarejših alkoholnih pijač – medenega vina. Poleg palete medenih vin v naši kleti zorijo tudi peneče medice, izdelane po klasični šampanjski metodi.
Prav vsako medeno pijačo Jere odlikuje sveža aroma in harmonija okusov, kar potrjujejo tudi mednarodni strokovnjaki.
Ta dogodek je edinstvena priložnost, da sami okusite to božansko pijačo, pa naj bo suha, polsladka, sladka, kostanjeva ali peneča. Na stojnici medenih vin Jere vas torej pričakujemo s pestro paleto vrhunskih izdelkov.
Sladko medeno vino, polsladko medeno vino, suho medeno vino, kostanjevo medeno vino, peneča medica, med, cvetni prah, medeno vino, peneča medica
Čebelarstvo Kavre
 • Sladka Istra
Ljubezen do čebel je pri družini Kavre prerasla v intenzivno ukvarjanje z medom in vsem dobrim, kar iz medu lahko narediš.
Razni čebelji izdelki
Čebelarstvo Petelin
 • Dežela vin
Dobrote iz osrčja krasa, pripravljene skrbno in z iskreno željo, da bi vam bile v veselje in krepile vaše zdravje.
Minjon čebelji pik, medenjaki, medeno sadne sladice, sladki požirek 50 cl: medenega likerja, teranovega likerja, kraške travarice oslajene z medom
čebelji pridelki in likerji
Čebelarstvo Žvikart
 • Sladka Slovenija
Smo družinsko čebelarstvo s preko 60 let delovanja in upravljanja s čebelami.V čebelarstvu Žvikart pridelujemo med v neokrnjeni naravi zreškega Pohorja in žičke kartuzije. Čista narava Dravinjske doline nam daje kakovosten med z veliko rudninskimi snovmi in vitamini.
Med in medeni izdelki
Čebelarstvo Žvikart, Slovenske Konjice
 • Dežela vin
Smo družinsko čebelarstvo s preko 60 let delovanja in upravljanja s čebelami.V čebelarstvu Žvikart pridelujemo med v neokrnjeni naravi zreškega Pohorja in Žičke kartuzije. Čista narava Dravinjske doline nam daje kakovosten med z veliko rudninskimi snovmi in vitamini.

Medeni liker, medeni borovničevec, medenjak, cvetlični, akacijev, kostanjev, gozdni in hojev med, medena mešanica in kremni namazi iz medu, propolis tinktura, cvetni prah, vosek in matični mleček, medena darila, medeni liker
Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper
 • Sladka Istra
CDA je prostovoljno, nepridobitno, samostojno združenje oseb, z namenom organiziranja različnih aktivnosti za starejše občane, v smislu aktivnega preživljanja prostega časa, s področja izobraževanja , kulturnih, športnih, zdravstveno-socialnih aktivnosti, družabnih aktivnosti s ciljem ohranjanja in razvijanja kakovosti vsakdanjega življenja, medsebojne solidarnosti ter medgeneracijskega druženja.
Različni sladki izdelki; fritule, hroštole, suho pecivo, breskvice
Cesarski knedli
 • Sladki svet
Cmok oziroma knedl? S slivo? Zabeljen z drobtinami?
Zakaj ne bi preizkusili domačih cmokov iz krompirjevega testa z povsem novimi polnili in prelivi.
Ponujamo vam preko 12 sladkih cmokov (nutella, oreo, malina z čokolado, oreh, pistacija s čololado, bounty.. ) in 5 slanih (sir, pršut, špinača, panceta..). Božansko mehki cmoki, kateri naredijo eksplozijo okusov v vaših ustih. Preizkusite jih.
domače pecivo jaffa, slivov cmok, biskvit oblit s čokolado in kokosom (čupavci), slani cmok špinača+mocarela
sladki knedli s sledečimi polnili: malina+čokolada (bela ali črna), lešnik + nutella, pistacija+bela čokolada, griotte (višnja z likerjem), bounty, oreo, sliva, oreh+čokolada
ChocoMe
 • Dežela čokolade
Smo ponudniki visoko kvalitetnih čokoladnih izdelkov, ki so večkrat mednarodno nagrajeni. Med temi izstopajo čokolade za točno določena vina, BLOND čokolade za piva in ostale užitke, RAFFINEE za penino in ostale gastronomske užitke, VOILE kandirane sadne lupine, ki naredijo žgane pijače popolne.
Različni čokoladni izdelki
ČinkaPinka
 • Sladka Slovenija
Ekipa ČinkaPinka bo ponovno združila moči in v Koper prinesla vonj po slastnih palačinkah, ki bodo se bolj teknile ob zvokih kitare in petja.
Palačinke, vegačinke, Čokopinke, Činkamix
Citron, Jože Topolovec s.p.
 • Sladka Slovenija
Prodaja najboljšega točenega sladoleda, sladkorne pene in lizik.

Točen sladoled, sladkorna pena, lizike
COB: Cooking outside the box
 • Sladka Istra
Različni sladki izdelki
Cocktail Bar Leon
 • Dežela vin
Različni cocktaili
Čokoladnica Cukrček
 • Dežela čokolade
Čokoladnica Cukrček že 25 leto razvaja svoje kupce z ročno narejenimi pralinami, sadje oblitim s čokolado, lomljencem z oreščki ter Prešernovimi kroglicami. Za najmlajše so pripravili številne različne figure kot so iphone, vijaki, orodje, salonarji, superge itd.
Ne zamudite njihovih novih pralin z različnimi slovenskimi okusi ter čokolade s soljo in teranom.
Pralina vanilija, pralina jabolčni zavitek, sadje, lomljenec, otroški program, praženi mandlji, bio čokolada, čokolada s stevio za diabetike, čokoladne tablice ter sadje brez glutena, figure brez glutena, peka mandljev
Čokoladnica Da Ponte
 • Dežela čokolade
Smo prva čokoladnica v Kopru, kjer ročno izdelujemo vse vrste čokoladnih izdelkov iz najbolj kvalitetnih surovin. Pri nas lahko naročite tudi personalizirane čokolade za darila ali različne priložnosti. Lepo vabljeni, da si ogledate in okusite bogato ponudbo naših izdelkov.

Praline različnih okusov, sladice v kozarčku, čokoladne ploščice, lizike, bomboniere
Čokoladnica Ljubljana
 • Sladki svet
Različni čokoladni izdelki
Čokoladnica Olimje
 • Sladka Slovenija
Smo družinsko podjetje. Že 23 let se ukvarjamo z izdelavo pralinejev ter čokolad.Proizvodnjo čokoladnih izdelkov imamo v Olimju.V Olimju imamo dva butika imamo ga tudi v Mariboru,Piranu,Novem mestu,Celju odpiramo ga sedaj v Kranju.Imamo ogromno različnih okusov pralinejev katere bomo prodajali tudi na sladki Istri in sicer marcipan, nougat ,ganaše,wiski,lambada,orehovec,rumovi trufli,patrove kapljice,krokant,kokos,karamel vafel zabaione,marelična marmelada,žele.......Vnaši proizvodnji kuhamo tudi raznorazne želeje.
ganaše, wiski, lambada, orehovec, patrove kapljice, krokant, kokos, karamel vafel, zabaione, marelična marmelada, žele, marcipan, trufli, lešnikova palčka
Čokoladnica Tramontana
 • Dežela čokolade
Smo družinska čokoladnica z dolgo tradicijo, ki daje poudarek na sestavine, tipične za lokalno okolje iz katerega prihajamo, v kombinaciji s čokolado. Najbolj smo prepoznavni po slastnih pralinejih, kjer se poigravamo z nenavadnimi kombinacijami mediteranskih okusov, naj si bo sadje, vino, sol. Upamo si biti drzni, poskušamo biti drugačni! Nikoli pa ne pozabimo na tiste, ki prisegajo na klasiko.
Praline (različni okusi), hrustljavčki, refoškolada - tablica z refoškovo kremo, tablice (različni okusi), tablice z napisom, čokoladni kozarčki z refoškovim likerjem, bomboniere, čokoladne črke, dražeji z lešniki
Delixia Slovenija
 • Sladka Slovenija
Italijanska mlečna karamela Dolce di latte Delixia - namaz brez glutena, laktoze, GSO, barvil in konzervansov. Izberi med classic, BIO organic in slano mlečno karamelo za pripravo okusnih zajtrkov in sladic - namaži in zmaži!
Dolce di latte, sladki izdelki brez glutena, BIO in EKO izdelki
Dolce amore d.o.o.
 • Dežela čokolade
Naši izdelki so narejeni iz kakovostnih surovin, ki jih kombiniramo v različne okuse, namenjene tistim, ki imajo radi vrhunske sladke stvari.
Tako so v naši ponudbi ročno narejene čokolade: orehova, kokosova, metina, rozinova, figova, ingverjeva, pomarančna, limonina, pehtranova, praznična in bučna. V ponudbi imamo tudi doma izdelano karamelo in marcipan z okusi, limone, pomaranče, orehov in ingverja.
Čokoladne živalice, palčka iz marzipana, karamelne palčke, praline, piškoti, čokoladne tablice 40g, vrečka piškotov, čokoladne tablice, polnjene čokoladne tablice,čokoladne vrtnice, čokoladne tablice za diabetike.
Društvo Bržanija
 • Sladka Istra
Društvo Bržanija združuje interesno skupino ljudi, ki prihaja izpod kraškega roba, na predelu tako imenovanem Breg ali Bržanija. Na prireditvi Sladka Istra bi se radi dokazali, da tudi tovrstnim dogodkom smo kos in predstavili nekatere sladice, ki so značilne za naše kraje. Predvsem pa izpostavljamo avtorsko sladico SLADKA BRŽANKA.
Sladka Bržanka, Refoškove počitnice, domači štruklji, Tiramisu teci teci, sladke kroglice na palčki
Društvo Dobra volja Škofije
 • Sladka Istra
Društvo Dobra volja Škofije je bila krščena na prireditvi lansko leto in se bo tudi letos potopila v sladke sanje. Čudovit občutek, ko s sladkimi dobrotami spraviš človeka v dobro voljo, ker mu brbončice povedo, da je le ta najboljša. Ponudili bodo najlepše mafine, pecivo brez moke in sladkorja, domače fritule, hroštole, in še kaj.
Fritule ,skutino pecivo, rolade iz domače marmelade, palačinke mafin, hroštole, pecivo brez moke in sladkorja
Društvo SKALA Kubed
 • Sladka Istra
Članice in člani društva SKALA Kubed ohranjajo šege in navade, ki so značilne za vas Kubed in okolico. Članice pripravljajo in pečejo peciva po receptih naših non. Sestavine peciv so večinoma pridelane doma.
Istrski štruklji, kroštolji, kifeljčki
Društvo Vinol
 • Dežela vin
Društvo Vinol združuje pridelovalce vin in oljčnih olj Bertokov, Pobegov-Čežarjev ter Sv. Antona. Predstavili bomo svoja vina, med katerimi je treba izpostaviti cipro in sladki muškat ter odlične refoške, malvazije in druga vina.
Različna vina
Ekofil - Čebelarstvo Majcen
 • Dežela vin
Kmetija Majcen leži na 535 m nadmorske višine ob poti med Šentjurjem in virštanjskimi vinogradi. Ima certifikat EKO si. Na kmetiji ponujajo široko paleto čebeljih produktov, v pomladnih mesecih pa sveže zelene šparglje. Kmetija je dobitnica srebrne medalje za medeni liker Maribor 2011 in prejemnica licence za opravljanje nalog pooblaščenega preizkuševalca medu.
Razni čebelji izdelki
Ekološka kmetija Plahuta
 • Dežela vin
Ekološka kmetija iz osrčja slovenske Istre - Marezige. Naravna vina, suha, polsladka in sladka, pridelana na družinski kmetiji z več stoletno tradicijo vinogradništva v Istri, na lastni zemlji s trudom in ponosom.
Različna vina
Ekološka kmetija Rečnik-Pekošak, Ludus naturae - igra narave
 • Sladka Slovenija
Sladke dobrote iz ekološko pridelanega domačega oreha, oreh s čokolado, vanilijo, cimetom, piškoti z orehi in sivko, orehovo olje, orehovo olje z bučnim oljem.....
orehovo olje, orehovo olje z bučnim oljem, sivkini vzglavnik, jabolka z orehi, orehovi piškoti s sivko, jabolka z orehi
Ekološka turistična kmetija Vrbnjak
 • Sladka Slovenija
Ekološka turistična kmetija Vrbnjak leži na manjši vzpetini daleč vstran od prometnega vrveža in industrije. Ponujamo 4. lično opremljene apartmaje, jahanje konj, vožnjo s kočijo, domačo hrano….
V bližini pa so termalno kopališče Bioterme Mala Nedelja.
Pri nas se naužijete svežega zraka, miru in tišine. Spoznate in igrate se lahko tudi z domačimi živalmi.
Slivovi in breskovi knedlni, mafini, drobno pecivo prleška gibanica, ajdov krapec, kvasenica, jabolčni sok, sladki desert
Ekološko Posestvo Vina Montis & Eko Laura
 • Dežela vin
V naši čudoviti mali vasici Montinjan na Ekološkem Posestvu Vina Montis & Eko Laura pridelujemo izvrstna avtohtona vina slovenske Istre (malvazijo, refošk, sladki muškat ter čokoladno vino) in oljčno olje. V predhodnem naročilu pa tudi sprejemamo goste na degustacijo.
Različna vina
Ekološko vinogradništvo Rodica
 • Dežela vin
Družinska Ekološka vinogradniška kmetija se nahaja v osrčju slovenske Istre, v vasi Truške pri Marezigah, 12 kilometrov nad Koprom. Klet leži na vrhu hriba, s pogledom na morje Tržaškega zaliva in neokrnjeno dolino reke Dragonje. Vinogradi se razprostirajo po južnih pobočjih Istrskih gričev na nadmorski višini od 250 do 350m. Lega in podnebje sta idealni za rast in razvoj vinske trte. Na 15 hektarih obdelujemo 60.000 trt, zasajenih predvsem z avtohtonimi sortami, Refoška, Malvazije in Rumenega Muškata ter drugih, Merlota, Cabernet Sauvignona, Syraha ter Sivega pinota.
Različna vina
Emilija Pavlič - samozaložba
 • Ostali ponudniki
Prodaja lastnih kuharskih knjig in svetovanje za ekološki način kuhanja in peke.
Različni sladki izdelki
Fresh
 • Ostali ponudniki
Različni sladki izdelki
GinBrin
 • Dežela vin
GIN BRIN je prvi slovenski craft gin, ki ga proizvaja Erik Sarkič iz vasice Rodik pri Kozini. Veliko svojega časa je porabil, veliko mešanic pripravil in veliko gin&tonikov spil, da je odkril tisto pravo kombinacijo zelišč. Za pridelavo uporablja zgolj najkvalitetnejše, divje in ročno nabrane rastline iz okoliških gozdov, natančneje iz Brkinov, ki jih nato kombinira z ostalimi rastlinami iz celega sveta. Po izbiri pravih rastlin z destilacijo pridobiva njihove svetle, živahne, sveže in nove okuse ter jih združuje v tisto pravo ravnovesje. Gin Brin je namenjen užitku, odličen za začetek petkovega večera ali četrtkovega druženja s prijatelji, s katerimi delimo trenutke in smeh. Gin Brin je zaradi čistih okusov kot nalašč za ustvarjanje izjemnih mešanih pijač. V ginu je 9 dišavnic in začimb, tisti najbolj značilen okus pa mu zagotavljajo slovenski brin, bezeg in akacija, ki so nabrani v okoliških gozdovih Brkinov, vključno s čisto izvirsko vodo.
Gin
Gostilna Marič
 • Sladka Slovenija
Gostilna Marič se nahaja v vasi Sebeborci na obrobju Goričkega nedaleč od Murske Sobote in Moravskih Toplic.
Velik poudarek dajemo prekmurski kulinariki.
Imamo tudi Certifikat za izdelavo Prekmurske gibanice, za katero smo dobili že kar nekaj priznanj.
Mini košarice, mini cupcake, mini kozarček, prekmurska gibanica
Helen Doron Koper
 • Ostali ponudniki
Helen Doron English je svetovna organizacija, ki že 30 let uspešno poučuje angleščino otroke vseh starosti. Več kot 1,5 milijona otrok danes govori angleško, zahvaljujoč metodi Helen Doron English.
Zakaj Helen Doron English? Ker so naši učni pripomočki najboljši in ker jih razvija skupina izkušenih strokovnjakov v poučevanju angleščine, naše tečaje pa vodijo posebej usposobljeni učitelji z licenco. Kids love it!
Hotel Diana
 • Sladka Slovenija
Slaščičarna Hotela Diana ima več kot 50-letno tradicijo v pripravi sladkih dobrot. Goste razvajamo in razveseljujemo z bogatim asortimanom slastnih sladkih dobrot. Slaščičarna stotih sladic in dišečih potic v osrčju Pomurja.
Prekmurska gibanica, sadna gibanica, posolanka, jabolčni zavitek z makom, skutni zavitek z višnjami
Hotel Marina Izola
 • Sladka Istra
Hotel Marina se nahaja v starem mestnem jedru majhnega ribiškega mesteca Izola.
Različni sladki izdelki
iCHOCO Chocolate
 • Dežela čokolade
Čokoladnica iz Italije predstavlja svoje inovativne izdelke brez glutena, z manj dodanega sladkorja in ročno izdelane od Nonne Federice.

Pops, čokoladni bomboni, čokoladni cupcake, praline, figure
Intesa Sanpaolo Bank
 • Ostali ponudniki
Intesa Sanpoalo Bank je banka, prisotna v vseh večjih slovenskih mestih, ki ima močno zaledje v goriški in obalno-kraški regiji ter priprada veliki mednarodni bančni skupini Intesa Sanpaolo, ki posluje v 40 državah sveta. Velja za eno najbolj naprednih in inovativnih bank, saj je vodilna pri uvajanju sodobnih spletnih in mobillnih bančnih storitev.
Različni sladki izdelki
Iridis Sweets
 • Dežela čokolade
Pod blagovno znamko Iridis Sweets izdelujemo BIO čokoladne izdelke, izdelke brez sladkorja (z nadomestkom) ter BIO sadje oblito z BIO čokolado. Prepoznavni smo po drugačnosti oblike in polnem okusu izdelkov. Čokoladni izdelki Iridis Sweets so primerni tako za osebna kot tudi za poslovna darila.
Izdelki iz BIO čokolade, izdelki iz čokolade brez sladkorja, BIO sadje oblito z BIO čokolado, BIO temna veganska čokolada
Vsi čokoladni izdelki so brez glutena.
Izletniška kmetija Vaupotič-Cestnik
 • Sladka Slovenija
Smo izletniška kmetija Vaupotič Cestnik iz Haloz. Pridelujemo več vrst peciv in kruha, likerje, sokove, vina in mošt.
Različni sladki izdelki, likerji, sokovi, vino, mošt
Jaka Mankoč, MasterChef Slovenija 2018
 • Sladka Istra
Jaka Mankoč je mlad koprčan, letošnji zmagovalec v kuharskem šovu MasterChef Slovenija 2018.
Različni sladki izdelki
Kaos okusov
 • Sladka Slovenija
Kaos okusov - gostinske storitve, Rožle - Žan Brelih s.p.
Različni sladki izdelki
Kavarna Triglav
 • Sladka Istra
Slaščičarna in kavarna Triglav je blagovna znamka, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo. Najdete nas na Pristaniški ulici v Kopru, kjer vas bomo s svojo ponudbo sladoleda, piškotov, kavnih in čokoladnih izdelkov, raznovrstnih pijač in tort na prijetni in urejeni terasi s prelepim razgledom na morje zagotovo navdušili.
Čokoladna svežina, čokoladni tris, kremna rezina
Kmetija Cvetka Krabonja
 • Sladka Slovenija
Sadni kruh z več kot 80 % sadja je prejel 24 zlatih priznanj na Dobrotah slovenskih kmetij. Gre za naboj zdravo sladico, saj je brez dodanih sladkorjev, jajc, mleka, mlečnih izdelkov in konzervansov. Ponujamo tudi ajdov kruh z orehi in lanom ter različno pecivo.
Sadni kruh, ajdov kruh, pecivo
Kmetija Debelak
 • Sladka Slovenija
Smo sadjarsko in zeliščno usmerjena kmetija z izdelki: sadni sirupi za napitke, zeliščni sirupi za napitke, štajerska zavihanka( skutina sladica), štajerski jabolčni zavitek, orehova potica, med
jabolčni zavitek, skutina zavihanka, orehova potica, sadni sirup, zeliščni sirup, med
Kmetija Mahnič
 • Dežela vin
Kmetija Mahnič se nahaja v naselju Dragonja. V lastni vinski kleti pridelamo vino iz skrbno pridelanega grozdja s kar se da majhno obremenitvijo po trsu. Pri predelavi grozdja v vino uporabljamo novejšo tehnologijo maceracije, nadzorovane fermentacije, s čimer ohranjamo v vinih poleg polnega okusa tudi krasno cvetico. Trenutno pridelujemo samo sortna vina. Iz 6 sort pridelamo 6 vrst vina. Ob vinski kleti je tudi kmečki turizem Mahnič, kjer gostom v romantičnem istrskem ambientu ponujamo dobro istrsko hrano in tipično glasbo.

Razna vina
Kmetija Martisa
 • Sladka Istra
Kmetija se nahaja na obrobju mesta Koper, na 70 m nadmorske višine, od koder se odpira prelep razgled na koprski zaliv in okoliške hribe. Kmetija leži na mirni lokaciji med vinogradi in zelenjem
Na kmetiji se ukvarjamo s pridelavo vina iz avtohtonih sort refošk in malvazija, oljčnega olja ter žganih pijač po starih recepturah, sadja in zelenjave.
Različni sladki izdelki
Kmetija pr'Kajet
 • Sladka Slovenija
Naša glavna dejavnost je peka kruha,potic,peciva in izdelovanje rezancev na tradicionalni način,ki jih izdelujemo pretežno iz domačih surovin. Naša posebnost je,da so vsi izdelki izdelani ročno in pečeni v pravi krušni peči. Zelo smo ponosni na številna priznanja in imamo dva znaka kakovosti, ki smo ju dobili na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju.
Breskvice, hruške ,slive, piškoti, kanapeji, snežna kolesa, peciva, kanapeji, krhki flancati, janeževi upognjenci, snežne kepice, piškoti, krhki flancati, janeževi upognjenci, kruh, potice
Kmetija Štirn
 • Sladka Slovenija
Kmetija Štirn se nahaja v vasi Suha pri Predosljah v bližini Kranja. Ukvarjamo se s pridelavo in predelavo zdravilnih zelišč in zelenjave na naravi prijazen način. Izdelujemo okusne zeliščne sirupe in limonade ter zelenjavne namaze in domače marmelade po receptih naših babic, brez konzervansov, barvil in umetnih arom. Naši izdelki so naravni, okusni in zdravi!
UŽIVAJ DRUGAČE, JEJ IN PIJ DOMAČE!
Zeliščne limonade, domača marmelada Bučka različnih okusov, zeliščni sirupi, veganske kocke
Kmetija v gaju
 • Sladka Slovenija
Kmetija se ukvarja z več dejavnosti, vendar na sladki Istri bi se predstavili z domačo potico, orehovo in potratno! Spekli bi tudi domače piškote: breskvice, orehe, razne kifeljčke, mignon, ruske kape in belo pito!
Orehova potica, Potratna potica, Breskvice, Orehi, Mignon, Linški keksi, Kifeljčki, Bela pita
Kulturno društvo Golidarce, Čentur
 • Sladka Istra
KD GOLIDARCE s Čenturja ohranjamo kulinarično dediščino priprave nekaj tipičnih istrskih sladic: fritule (miške), supe (šnite) in kroštole (flancati). Pripravljamo jih po starih, a preverjenih receptih.
Naše društvo pa ohranja tudi prepevanje starih ljudskih pesmi, ki so nam jih po spominu zapeli in zaigrali pravi ljudski godci in ljudske pevke, nekateri, žal, že pokojni.
Fritule, supe, kroštole in ostali sladki izdelki
Kulturno umetniško športno društvo Behar
 • Sladki svet
KUŠD Behar je nevladno, prostovoljno ter nepridobitno združenje s področja občine Koper ter sosednjih občin. Deluje na različnih področjih kulture, izobraževanja, športa ter dobrodelnosti. Osnovni cilj društva je ohranjanje bosansko-hercegovske kulture in tradicije ter osveščanje in promocija le-te lokalnemu prebivalstvu. Na sladki Istri se bomo predstavili z bosanskimi sladicami.
Baklave, hurmašice, tulumbe, tufahije, orehovi lokumi
La Chocolate
 • Dežela čokolade
Posladkate se lahko s pralinami, sestavite posebno darilo v obliki telegrama ali bonboniere, lahko pa izberete eno izmed čokoladnih figur. Za vse sladokusce imamo čokoladne tablice z različnimi okusi in pestro izbiro čokoladnih bonbonov in hrustljavčkov.

Praline, hrustljavčki različnih okusov, oreščki v čokoladi, sadje v čokoladi, čokoladne karamele, čokoladne figure
La Vita
 • Sladka Slovenija
Društvo La Vita je navdih za kvalitetno življenje in bivanje v sožitju z naravo.
Različni sladki izdelki
LIBRIS d.o.o. Koper
 • Ostali ponudniki
Knjigarna z dušo, ki zna prisluhniti BESEDI, in s knjigami oskrbeti vse, ki jih imajo radi oziroma jih pri svojem delu ali strokovnem izpopolnjevanju potrebujejo. Tako ponujamo številne knjige tudi za študente, saj se povezujemo z vsemi visokošolskimi ustanovami in s Primorsko univerzo.
Love Istria
 • Sladka Istra
Destinacija slovenska Istra - Love Istria
Različni sladki izdelki
Marjetica Koper
 • Ostali ponudniki
Marjetica Koper, d. o. o.-s. r. l., je sodobno in učinkovito javno podjetje, ki zagotavlja prebivalcem Mestne občine Koper in Občine Ankaran čisto in varno okolje. Naših 60 let obstoja pomeni 60 let razvoja, gradnje, zlasti gradnje sodelovanja in dobrih odnosov z občani, ki so končni uporabniki naših storitev. Želimo si, da bi prizadevanja za zdravo in čisto okolje postala način življenja vsakega posameznika. Naše delo je usmerjeno h kakovosti in skrbi za lepo, čisto, prijazno in varno okolje.
Martisan čokolada
 • Dežela čokolade
Podjetje Martisan čokolada v vseh svojih ročno pripravljenih čokoladnih tablicah, pralineji in, piškotih združuje inovativno kombinacijo odličnosti sestavin ter znanje tradicionalne belgijske priprave s strastjo umetnice. Izdelke odlikuje svežina in poln okus, kar dopolnjuje še skrbno dodelana unikatna embalaža. Vsi izdelki vsebujejo pravo čokolado z visokim deležem kakavovih delov, izključno maščobo kakavovega masla ter 100% naravno vanilijo.
Čokoladni praline, čokoladna mineštra, čokolada Origin, čokoladne fige, čokoladni piškoti, čokolada za diabetike.
Marvita
 • Sladka Slovenija
Na ekološki kmetiji Lopan se zavedamo pomembnosti zdrave prehrane v današnjem času. S tem namenom smo ustvarili prav posebno visokokakovostno blagovno znamko Marvita, pod katero ponujamo ekološko pridelano hrano novih okusov domače kuhinje.
Marvita je plod znanja in razvoja v smeri zdrave, domače, ekološko pridelane prehrane iz naše kmetije, kjer razvijamo tudi nove okuse testeninn, piškotov in vložnin.
Bučni mafini z cimetom, bučni mafini z bučnimi semeni, bučni mafini z mandlji, pirini kuštravci, pirini ingverčki, piškotki, veganski ajdovčki, veganski pirini kuštravci
Mestna kavarna Tržič, Polona Brodar s.p.
 • Sladka Slovenija
Imamo mestno kavarno v Tržiču, kjer prodajamo izdelke iz lastne proizvodnje ter se ukvarjamo s pogostitvami, cateringom, prenočišči, itd.
Minioni, piškoti, pop cakes, sladice v lončkih
Mestna občina Koper
 • Sladka Istra
Zaposleni na Mestni občini Koper bomo tudi letos pripravili vrsto sladkih izdelkov. Celoten izkupiček od prejetih degustacijskih kuponov gre v dobrodelne namene.
Razni sladki izdelki
Mlinotest kruh Koper
 • Sladka Istra
Vstopite v svet istrskega kamna, živopisanega ruja, vitkih temnozelenih cipres, grmov dišeče lavande, zimzelenih oleandrov in brnistre, ki pričarajo pokrajini značilni mediteranski ton. Pozitivna energija je prisotna na vsakem koraku; še posebej v trikotniku, ki povezuje točke od Krvavškega kamna, Koštabone do Krkavč – v smeri romarske cerkve v Strunjanu. Vse navedeno pa zaokroži odlična kulinarika, zelo poznani sladki koncani kruh, fige...
Različni sladki izdelki
Moj jogurt
 • Sladka Istra
Ponujamo frozen yogurt z dodatki.
Degustacijski lončki z dodatki
Mr. Milord
 • Sladka Istra
Podjetje ponuja krofe, marelice v malvaziji, palačinke, fritole, sladke mandlje in sladko peno. Mr. Milord je družinsko podjetje z 28 letno tradicijo.
Različni sladki izdelki
Obalno čebelarsko društvo
 • Sladka Istra
Obalno čebelarsko društvo združuje obalne čebelarje.
Različni čebelji izdelki
Oljčno olje Morgan
 • Ostali ponudniki
Naša kmetija Morgan se nahaja v okolici vasice Grintovec, kjer smo uredili dva precej velika oljčnika, v katerih raste okrog 800 oljk. Oljčno olje »Morgan« je zvrst belice, leccina, maurina, morajole in rošole. Okus je svež in sadežen, poudarjeno grenak in pikanten ter srednje intenziven. Grenkost in pikantnost sta lepo razporejena in združujeta okus po sladkem mandlju. Značilna je sadežna aroma, ki spominja na plod oljke, jabolke in sveže trave. Olje je filtrirano in shranjeno pod dušikom, da ne pride do oksidacije, zato se ohranijo vse njegove karakteristične lastnosti. S časom postaja olje zlato rumene barve, bistro in bolj harmonično. Oljka nosi evropski znak geografskega porekla (ZOP) in ekološke pridelave (BIO), kar pomeni, da je pridelano v natančno določenih pogojih.
Olje, razni sladki izdelki
Pasja pekarna PAPY
 • Sladka Slovenija
PAPY piškotki so narejeni popolnoma ročno v majhni butični pekarnici PAPY, kjer ni niti sledu o brezosebni velikoserijski proizvodnji. Glede na to, da izdelujemo majhne butične količine, lahko zagotavljamo visoko kakovost vhodnih surovin. Uporabljamo surovine lokalnih proizvajalcev.

Posebno pozornost posvečamo občutljivim kužkom z različnimi težavami in alergijami.
Pasji piškoti PAPY, pasji mufini, pasje tortice, pasji piškoti brez glutena in brez žit, pasji krofki z "čokoladnim" prelivom
Passero podeželska čokoladnica
 • Dežela čokolade
Podeželska čokoladnica bogati domačijo Passero z novo zgodbo. Zapisana je v čokoladnih tablicah in pralinah. Kakovostno čokolado, skrbno pridelane domače sestavine in domišljijo mešamo s strastjo. Iz včerajšnjih izkušenj in današnjega navdiha ustvarjamo nova doživetja. Posladkajte se!
Čokoladne pralineji, čokoladne hruške, čokoladni bonboni, čokoladne radosti Prekmurja
Pomp Catering, David Bais s.p.
 • Sladka Istra
Podjetje POMP se ukvarja s cateringom, organizacijo prireditev in z raznimi pogostitvami.
Različni sladki izdelki
Presna Torta by Tatjana Eberl
 • Sladka Slovenija
Priprava veganskih presnih, pečenih veganskih in klasičnih pečenih tort za posebne priložnosti. Priprava poročnih tort in sladke pogostitve v že omenjenih variantah. V individualnem vintage rustikalnem slogu z ročno oblikovanim cvetjem. Torte z veliko začetnico, ko si zaželite nekaj zares posebnega.
Različni sladki izdelki
Proizvodnja peciva Figaro
 • Sladka Slovenija
Na sončno Sladko Istro bomo iz drugega konca Slovenije pripeljali značilne dobrote Prekmurja! Na naši stojnici se boste lahko posladkali s pravo Prekmursko gibanico, Mađarico, Vanilijevo kremo z bučnim oljem ter raznim čajnim pecivom. Ponujali vam bomo tudi pirine kekse, čokoladne kekse, očke, kokosove kroglice ter druge sladke dobrote več ali manj značilne za Prekmurje!
mađarica, prekmurska gibanica, čolniček z vanilijevo kremo in bučnim oljem,mašinski keksi, pirini keksi, čokoladni keksi, kokosove kroglice, očke, prekmurska gibanica
Puklavec Family Wines
 • Dežela vin
Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti. Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet spet skrbi družina Puklavec, ki še vedno ohranja svoje temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Tradicijo prepletajo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljajo nove trende na področju vinarstva in vinogradništva. Vina iz kleti Puklavec Family Wines so elegantna in ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do podrobnosti. So harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom njihovim vinogradom.
Muškatna penina, Jeruzalem Ormož, Rumeni Muškat, Jeruzalem Ormož,Traminec & rumeni muškat, Jeruzalem Ormož zlata linija,Traminec izbor, Seven numbers, beli mošt, rdeči mošt
Razvojna agencija Sora - Turizem Škofja Loka
 • Sladka Slovenija
Škofja Loke je eno najbolj pristnih srednjeveških mest v Evropi. Je mesto Škofjeloškega pasijona, prvega slovenskega dramskega besedila in največje gledališke predstave na prostem. Živa mojstrovina je vpisana na UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne dediščine človeštva.
Različni sladki izdelki
RDO Dežela Celjska
 • Sladka Slovenija
DEŽELA CELJSKA je skupna turistična destinacija občin (Celje, Dobrna, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vransko, Braslovče, Tabor, Prebold, Polzela, Žalec, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek) kjer je doma " dobro počutje ". Zdravilna voda okoliških zdravilišč je skupni imenovalec te destinacije v kateri boste našli najsodobnejšo zdraviliško infrastrukturo z vrhunsko welness ponudbo. Dobro počutje pa boste prav tako našli z raziskovanjem gradov, muzejev na prostem s poučnimi delavnicami, s pokušino izvrstne kulinarike domačih dobrot na turističnih kmetijah in v številnih domačih gostilnah kot tudi v adrenalinskih užitkih v naravi, ki jih ponujajo številne pešpoti, urejene kolesarske steze ter tako poletni kot zimski športni centri.
Različni sladki izdelki
Restavracija Admiral
 • Sladka Slovenija
Restavracija Admiral vas pričakuje na Kozini v sklopu Hotel & Casino Resort Admiral. Pri nas bodo na svoje prišli tako sladkosnedi kot ljubitelji dobre hrane in pijače. S svojo izbrano kulinariko vas pričakujemo vse dni v letu, poskrbimo pa tudi za tiste , ki bi pri nas želeli organizirati svoj dogodek, od družinskega kosila do poroke! Obiščite nas in se prepričajte!
Ponudba sladkih izdelkov
Restavracija Idila
 • Sladka Istra
Družinska restavracija Idila leži pod Šavrinskim gričevjem, pod slikovito vasico Padno ob glavni cesti za Hrvaško. Z velikim parkirnim prostorom smo poskrbeli za vaše brezskrbno parkiranje večjega števila avtomobilov in avtobusov. S tremi različnimi dvoranami skupne zmogljivosti 300 sedežev, nudimo gostoljubnost gostom z različnimi željami. Poleg a la carte gostov sprejemamo tudi zaključene družbe ter agencijske goste.
Vrešjevec, grozdni zavitek, panakota s tartufi
Restavracija Okusi Krasa
 • Sladka Slovenija
Restavracija Okusi Krasa, Lipica. Polni okusi Krasa v objemu svežine Mediterana. Vinska karta izključno vin slovenskega ter zamejskega matičnega Krasa in domače pivo.
Pasja pekarna Tačka je edina pasja pekarna na Obali. V naši ponudbi je trenutno 7 različnih okusov piškotkov v dveh različnih velikosti. Vsi piškotki so izdelani ročno. Vsebujejo le naravne sestavine, nimajo dodane soli, sladkorja, konzervansov.
Lepa Tonka z bio oljčnim oljem Morgan Orange, čokoladni mignon z oljčnim oljem Chilli, mousse temne čokolade s teranovo super redukcijo Renčel
jetrni trenirančki, kokosovi poljubčki iz Kopra, tunine note iz Pirana, lososove ribice iz Izole, kangaroojevi medaljončki, jelenovi hrustki, arašidovi trenirančki
Restavracija Rizibizi
 • Sladka Istra
Restavracija Rizibizi v Portorožu, ki je članica društva JRE Europa, ima veliko odličij na Sladki Istri in ponuja vedno posebne sladice.
Različni sladki izdelki
RTV Koper Capodistria
 • Ostali ponudniki
Radio Koper - Capodistria in TV Koper - Capodistria se povezujeta v regionalni RTV center Koper - Capodistria, ki ustvarja, pripravlja in oddaja radijski in televizijski program v slovenščini, radijski in televizijski program za italijansko narodno skupnost, radijski in televizijski program za slovensko manjšino v Italiji ter pripravlja oddaje za nacionalne radijske in TV programe.
S svojimi oddajami, opravljajo izredno pomembno vlogo pri obveščanju in povezovanju manjšin, razvijanju dobrososedskih odnosov z Italijo in Hrvaško ter odpiranju Slovenije v svet, pa tudi vedno bolj pomembno regionalno in dopisniško funkcijo.
Rustika - svet vrhunskih okusov
 • Dežela čokolade
Vrhunski Izdelki iz "nule", ki so narejeni iz osnovnih sestavin, brez že pripravljenih polindustrijskih izdelkov. Izbor prvovrstnih sestavin, sveže in naravno, po izvirnih lastnih receptih, vrhunske kreacije čokolade, svežega sadja, začimb, svežih praženih oreščkov. Čokolatini iz "nule", čokoladne salame, čokoladni liker, čokoladni namaz, piškoti, čokoladni kozarčki s teranovim likerjem, sladoled, čokoladne figurice.
Izdelki iz čokolade
Sadjarska kmetija Ficko
 • Sladka Slovenija
Smo sadjarska kmetija Ficko,prihajamo z Prekmurja ,natančneje z Goričkega in se ukvarjamo s pridelavo in predelavo sadja v končne produkte.
Naši izdelki so sortne marmelade,mešane marmelade,marmelade brez sladkorja,naravni sokovi,sirupi,likerji,žganja,suho sadje...
Za naše izdelke smo na Dobrotah Slovenskih kmetij in različnih drugih ocenjevanjih,tudi mednarodnih,dobili visoka priznanja.
Na naši stojnici vam bomo pripravili degustacijo naših izdelkov s katerimi se lahko posladkate.
Marmelade, naravni sokovi, likerji, žganja. suho sadje
Sadjarska kmetija Kovačič, Bizeljsko
 • Sladka Slovenija
Smo sadjarska kmetija Kovačič iz Bizeljskega, ki se ukvarjamo s pridelavo in predelavo sadja in grozdja. Na ekološki način pridelujemo jabolka in češnje. Večino pridelkov predelamo v 100% naravni sok. Znamo speči tudi odlične sadne sladice, katere boste poizkusili na prireditvi.
2dcl jabolčni sok, jabolčni štrudelj, jabolčna pita, jabolka
Sam Churros
 • Sladki svet
Churros je preprosta španska jed, ki bo prav vsakemu vzburila vonj in brbončice! Privabi namreč z aromo sladkobe, cimeta, in vonja po čokoladi, v katero ga lahko pomakamo! Na jeziku se zaradi svoje puhaste strukture kar stopi, medtem, ko njegova hrustljava skorjica kulinaričnim gurmanom zada še zadnjo piko na i. Ponudimo jih lahko tudi z različnimi polnili.
Churrosi z različnimi polivkami
Sara Rutar, MasterChef Slovenija 2017
 • Sladka Istra
Sara Rutar je mlada primorka iz Izole, zmagovalka v kuharskem šovu MasterChef Slovenija 2017.
Različni sladki izdelki
Sladki cekini
 • Sladka Istra
Sladki cekini so že 10 let najboljše mini palačinke na svetu. Obiščite nas v Izoli ali Kopru in se posladkajte z našimi dobrotami. Življenje je lahko sladko- Sladki cekini!
Sladki cekini z različnimi vrstami čokolade, sladki cekini z različnimi marmeladami,sladki cekini z različnimi pekočimi čokoladnimi preliv
Sladki dimnik
 • Sladki svet
Naše podjetje ponuja novost na slovenskem trgu,in sicer sladke dimnike (Kürtőskalács ).Gre za posebno pecivo narejeno iz kvašenega testa v obliki dimnika .Vsak gost si lahko izbere posip po lastnem okusu .V podjetju Začasni gostinski obrat Mojca Ogrin .s.p smo ponosni na vsako zadovoljno stranko in teh je vsak dan vse več.
Pecivo sladki dimnik, pecivo sladka fritela z sladkorjem, pecivo sladka fritela z nutelo
Sladki šavrinski hribi (TD Šmarje, TD Gažon, TKŠD Pomjan, TD Castrum Bonae Koštabona)
 • Sladka Istra
Vstopite v svet istrskega kamna, živopisanega ruja, vitkih temnozelenih cipres, grmov dišeče lavande, zimzelenih oleandrov in brnistre, ki pričarajo pokrajini značilni mediteranski ton. Pozitivna energija je prisotna na vsakem koraku; še posebej v trikotniku, ki povezuje točke od Krvavškega kamna, Koštabone do Krkavč – v smeri romarske cerkve v Strunjanu. Vse navedeno pa zaokroži odlična kulinarika, zelo poznani sladki koncani kruh, fige...
Različni sladki izdelki
Sladki šavrinski hribi (TKŠD Pomjan)
 • Sladka Istra
Različni sladki izdelki
Sladkozvočje, priložnostna priprava in dostava jedi, Gorazd Potočnik
 • Dežela čokolade
Slaščičarski virtuoz, ki obožuje čokolado! Redkokdaj imate priložnost poskusiti njegove izdelke, tokrat jo imate! Gorazd obljublja nabor unikatnih ter kot vedno kvalitetnih čokoladnih izdelkov, ki vam bodo na voljo na njegovi stojnici, zato se ga definitivno splača obiskati!

Čokoladni sok, čokoladni trafel, čokoladna lizika, čokolada
Slatka Istra, opčina Vižinada
 • Sladka Istra
Slatka Istra v Vižinadi je priljubljena izložba sladic, ki jo že 22 let zapored prirejajo v Hrvaški Istri.
Različni sladki izdelki
Slovensko vegansko društvo
 • Sladka Slovenija
Slovensko vegansko društvo sestavlja skupina prostovoljcev, ki večkrat letno na različnih dogodkih po Slovenijih uspešno predstavlja, kako enostavno je živeti na rastlinski prehrani. Seveda to največkrat počnejo s pomočjo okusnih slaščic in drugih prigrizkov, ki jih boste želeli čim prej pripraviti tudi doma. To vam bodo vsekakor omogočili s številnimi brezplačnimi recepti, ki jih z veseljem podelijo z vami.

Arašidovo-čokoladne mini tortice, višnjevo pecivo, veganski tiramisu v lončku, veganski brownie, kokosove kroglice, sladki presni kanapeji brez dodanega sladkorja, ajdovi piškotki s čokolado, kremne rezine, kuharske knjige (predvsem za peko brez jajc in mleka), društvene majice in značke
Srednja šola Izola
 • Sladka Istra
Srednja šola Izola izobražuje mladino za poklice v gostinstvu in turizmu, predšolski vzgoji, zdravstvu in kozmetiki. Na prireditvi sodelujejo dijaki, ki se izobražujejo za bodoče gostinske in turistične delavce.
Krhka figova rezina, breskova rezina, presna tortica, vanilijeva krema z višnjevim prelivom in čokolado, skutno orehova potica
Terme Snovik
 • Sladka Slovenija
EKO Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji. Ležijo v idilični zeleni dolini na pragu Kamniško-Savinjskih Alp. Terme v prvi vrsti nudijo kopanje v notranjih in zunanji termalnih bazenih s termalno vodo, ki je priznana kot naravno zdravilno sredstvo. Voda je bogata s kalcijem in magnezijem, kar blagodejno vpliva na bolezni kosti, kože in prebavil.
Različni sladki izdelki
TŠKD sv. Miklavž Gračišče
 • Sladka Istra
Društvo skrbi za ohranjanje kulturne dediščine in obujanje tradicije, skrbi za urejenost kraja, druženja ljudi, organizacijo prireditev, udeležbo na tekmovanjih.
Hroštole, miške, orehova rolada, rumove kroglice, sladki likerji (refoškov in malvazijin liker), kava
Turistična kmetija Črešnik
 • Sladka Slovenija
Smo turistična kmetija Črešnik iz Ptuja, ki se ukvarja z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji peko kruha , gibanic, keksov , potic , izdelavo domačih rezancev in testenin , bučnega olja,...Sprejemamo tudi zaključena družbe do 50 ljudi, katerim postrežemo z domačo hrano, ki jo pripravimo v domači krušni peči.Izdelke delamo iz svojih domačih kokošjih jajc ,in svoje moke.
Keksi, potice, drobno pecivo, breskvice
Turistična kmetija Dervarič
 • Sladka Slovenija
Turistična kmetija Dervarič iz sončne Prlekije bo predstavila pomurske bučne sladice začinjene z likerji in ostalimi dobrotami, ki jih proizvajamo na naši kmetiji. Vabljeni tudi na sprostitev in oddih na našo kmetijo, kjer se boste sprostili ob dobri kapljici vina in domači hrani.

Bučke, bučna rulada, bučne kepe, bučno olje, bučno seme, klintonov liker, konopljin liker, konopljini, keksi, konopljino olje, kremna rezina z bučkami, lešniki, likerji, med, medeni liker, mešano pecivo škatla, orehi, orehov liker, orehovo olje, smrekov liker, škatla peciva z bučkami, škatla peciva s kremno rezino in bučnimi kepami, žajbljev liker
Turistično društvo Hrvatini
 • Sladka Istra
Smo turistično društvo iz Ankarana, radi sodelujemo na prireditvah, kjer promoviramo naš kraj na obali in širom po sloveniji. Naše pridne članice pečejo, šivajo, prirejajo delavnice za otroke. Vsako leto se udeležimo državnega prvenstva v ženskih kmečkih igrah, ki jih organizira zveza kmetic Slovenije, v katero je včlanjeno tudi naše društvo.
Kroštole, orehi, figova pita, istrski marmeladni žepki
Turistično društvo Ribnica na Pohorju
 • Sladka Slovenija
Društvo predstavlja kulinariko svojega kraja.
Potica, pita, štrudl, šmorn, tris sladic, sadni kruh
Turistično društvo Žusterna & Turistična kmetija Bem
 • Sladka Istra
Krajevno skupnost Žusterna bo na letošnji Sladki Istri zastopala Ekološka kmetija BEM, družina Sabadin iz Žusterne. Svojo pestro ponudbo ekoloških oljčnih olj in drugih izdelkov bodo uporabili pri pripravi raznovrstnih sladic.
Panna cotta z domačo marelično marmelado in oljčnim oljem z limono, kroštole, figova in slivova krostata z oljčni oljem s pomarančo
Twister Ice Cream Rolls
 • Sladka Slovenija
Sladoleda rolice narejene pred vašimi očmi. V ponudbi imamo zopet zelo atraktivne okuse za male in velike sladokusce
Mini palačinka marmelada, mini palacinka čokolada, sladoledne rolica in palačinke
Večgeneracijski center Morje
 • Sladka Istra
Večgeneracijski center Morje je regionalni center, katerega cilj je združevati prebivalce vseh starosti iz obalnih občin. Namenjen je predvsem pomoči, svetovanju, izmenjavi izkušenj, mnenj in izvajanju različnih aktivnosti.
Različni sladki izdelki
Vina Božič 1902
 • Dežela vin
Vina Božič je družinska kmetija s skupno 15 hektarji vinogradov, ki se razprostirajo na območju Izole. Predniki so se z vinogradništvom na tem območju začeli ukvarjati leta 1902 in dodatno so obdelovali tudi nasade oljk, kateri so del družinske kmetije še danes. Trgovinico kmetije lahko obiščete v središču mesta Izola na Postojnski ulici, kjer lahko degustirate in kupite vse pridelke Vina Božič.
Sladki muškat, refoškov liker, oljčni liker
Vinakoper
 • Dežela vin
Tisočletna tradicija vinogradništva in vinarstva v slovenski Istri je za nas predvsem obveza do naših prednikov. Iz generacije v generacijo so v naši Istri živeli tesno povezani z zemljo. Ustvarili so dragoceno izročilo vinske kulture. Trudimo se, da bi to izročilo spoštovali in ga z našim delom oplemenitili. Razvojna zgodba refoška in malvazije je bila uspešna tako za Vinakoper kot za celotno vinorodno okolje slovenske Istre, ki je ime Dežela refoška dobila po njenem najbolj značilnem rubinastem kralju.
Številna domača in mednarodna priznanja, ki jih je naša klet pridobila v zadnjih letih, dokazujejo, da je bila izbrana prava pot. Po 70 letih negovanja in vzdrževanja tradicije je Vinakoper sinonim zgodbe o kakovosti in uspehu. Naziv vinarja z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno v Sloveniji in najmočnejšega pridelovalca rdečih vin smo pridobili zahvaljujoč vsem vpletenim.
Istra ima svoj šarm, svoja čustva in številne lepote, ki so izražene v vinih Vinakoper.
Malvazija, refošk, sladki muškat, cipro, mošt in druga vina
Vinales
 • Dežela vin
Vinska klet Vinales se nahaja v Šmarjah, že dve leti zapored prejemniki naziva Županovega vina.

Različna vina
Vinogradništvo Kaloh
 • Dežela vin
Mlada vinarska družina se lahko pohvali z odličnostjo svojih vin. Njihovo skromnost, preprostost in izdelano življensko filozofijo nagrajuje narava z odličnimi vini, ki jih Kalohovi z veliko ljubezni donegujejo in posredujejo ljubiteljem.
Različna vina
Vinoteka Brda
 • Dežela vin
Vinoteka Brda gostuje v renesančnem gradu na Dobrovem. V obokani kleti, kjer je nekoč zorelo vino grofov Baguer, smo uredili prostore za vodene degustacije s predstavitvijo briškega vinorodnega okoliša in degustacijo pršuta ter drugih primorskih dobrot.
Različna vina
Vinska klet Hreščak
 • Dežela vin
Vinska klet. Ponudba sladkih in ostalih vin.
Različne sorte vin
Vinska klet Vilij Bržan
 • Dežela vin
Naša domačija katere sestavni del je vinska klet leži v zaselku Burji, ki je sestavni del KS Marezige.
Južno pobočje marežganskega hriba mikroklimatskih, geografskih in drugih značilnosti, nudi vinski trti prijazen dom - tu ležijo naši vinogradi. Vse to se odraža v grozdju in kasneje v vinu. Omejena proizvodnja, naravne danosti in skrbna roka v vinogradu in v kleti se odražajo v kvaliteti naših vin. Tehnologija predelave je kombinacija klasičnih in sodobnih metod.
Cipro, refošk, malvazija
Vivarij Bioexo Koper
 • Ostali ponudniki
Na eni najbolj živih ulic v Kopru, Čevljarski ulici, se nahaja mali živalski vrt oziroma vivarij, kjer domujejo eksotične živali. Ogled vivarija je podkrepljen s strokovno razlago prijetnega osebja o vsaki živali, ki tam prebiva. Spoznate lahko več vrst kač, pajkov, žab, gekonov, legvana, tenreka, dihurje, paličnjake in še mnogo malih eksotičnih živalic. V vivariju nudijo tudi vrsto različnih aktivnosti – od delavnic odpravljanja strahu pred kačami in pajki pa vse do praznovanj rojstnih dni v družbi živalskih prijateljev. Zagotovo je ta aktivnost primerna za družine in ljubitelje živali vseh starosti.
Različni sladki izdelki, delavnice
Vivoo.si
 • Dežela čokolade
Predstavili se bomo z vrhunskimi ekološkimi izdelki Vivoo, katerih osnova je presna čokolada. Vsi naši izdelki so veganski, brez glutena in brez umetnih dodatkov. Odlična tekstura, skrbno izbrane sestavine in pravo razmerje med njimi, super živila ter ljubezen do človeka in narave naredijo izdelek edinstven, pokušina pa je pravi gurmanski užitek.

bio presna čokolada, bio presna sadne energijska ploščica, bio presna vegi ploščice, bio presni pralineji, bio presni trufli, bio presne maslene košarice, bio presni čokoladni namaz, bio presni darilni program: pralineji, trufli, maslene košarice, dražeji
Waffle to go
 • Sladka Slovenija
Družinsko podjetje, ki ljubezen do vafljev krepi z vsakim letom bolj in bolj. Letos se na festivalu Sladka Istra pridruži nov izdelek, ročno izdelan sladki kornet s katerim bodo sladki trenutki še bolj sanjski z napolnjenim sadjem, smetano, oreščki in oblit z obilico čokolade.
Mini vaflji, vafelj piškoti, sadje s čokolado, vaflji na palčki, korneti polnjeni s sadjem obliti s čokolado
Zavod Čebela, Andreja Stankovič - čebelarstvo in lončarstvo
 • Sladka Slovenija
Smo čebelarstvo z bogato tradicijo. Sem že peta generacija čebelarjev v naši družini, saj so bili čebelarji predniki po mamini in očetovi strani. Sama pa čebelarim že 30 let. Po izobrazbi sem biologinja, po duši pa čebelarka in lončarka. Čebelarstvo ni le moj poklic in hobi, čebelarstvo je moja diagnoza. Poleg dveh čebelnjakov in stojišča nakladnih panjev, imam 10 čebeljih družin tudi na domačem balkonu. Vodim prvi Mestni čebelarski krožek, kjer so panji na strehi hiše v centru Novega mesta.
Razni čebelji izdelki
Zavod Ivana Cankarja Vrhnika
 • Sladka Slovenija
Zavod Ivana Cankarja Vrhnika deluje na področju kulture, športa in turizma. V sklopu Zavoda deluje tudi TIC, ki uspešno razvija privlačne spominke na temo Vrhnike in Ivana Cankarja. Uspešen produkt je Cankarjeva čokolada s kavo, Pehar suhih hrušk oblitih s čokolado, piškoti v obliki brkov in Cankarjeva kava s temno čokolado, sveže pražena v pražarnici Escobar.

Cankarjeve mini čokoladice, Cankarjev piškot v obliki brka, kava s temno čokolado in suha hruška oblita s čokolado, pirin piškot v obliki brka in kava s temno čokolado in sojinim mlekom, kava s temno čokolado in piškot/čokolada, Cankarjeva čokolada s kavo, Cankarjeva čokolada temna, Cankarjevi piškoti, čokoladna vrečka, čokoladna skrinjica, pehar hrušk s čokolado, kava Escobar, kava s temno čokolado, Cankarjeva kava, aromatizirane kave, hruškovo žganje
Zdravstveni dom Koper
 • Ostali ponudniki
Merjenje sladkorja v krvi
Žganjekuha Vahter
 • Dežela vin
Smo malo podjetje pet let na tržišču. Vsa naša pijača je popolnoma naravna in domača - slovenskega izvora. Proizvajamo razne likerje in žgane pijače. Vse naše izdelke lahko vidite na naši spletni strani www.zganjekuhavahter.si
Borovničevec, domači viski, liker iz vrtnic, malinin liker, smerečje, vanilijev liker, viljamovka, zeliščni liker