Sodelujoči na Sladki Istri

Iskanje: Ponastavi izbor
Sklop
 • Dežela čokolade
Družinska čokoladnica z dolgo tradicijo, ki daje poudarek na sestavine, tipične za lokalno okolje, v kombinaciji s čokolado. Najbolj smo prepoznavni po slastnih pralinejih v kombinaciji s solnim cvetom, baziliko, rožmarinom, lavando, suhimi figami, kakijem, paradižnikom, refoškom, malvazijo, tartufi. Upamo si biti drzni, poskušamo biti drugačni! Seveda pa ne pozabimo niti na tiste ljubitelje čokolade, ki prisegajo na klasiko.
praline, čokoladne ploščice s posipom, hrustljavčki, dražeji, lizike, darilni seti s čokoladnimi kozarčki, čokoladne tablice
 • Dežela čokolade
Podeželska čokoladnica bogati domačijo Passero z novo zgodbo. Zapisana je v čokoladnih tablicah in pralinah. Kakovostno čokolado, skrbno pridelane domače sestavine in domišljijo mešamo s strastjo. Iz včerajšnjih izkušenj in današnjega navdiha ustvarjamo nova doživetja. Posladkajte se!
čokoladne radosti Prekmurja, čokoladne hruške na peclju
 • Sladka Slovenija
Restavracija Hotel & Casino Resorta Admiral vas pričakuje na Kozini, kjer se srečata Istra, Kras in Brkini. Naši kuharski mojstri vas vse dni v letu pričakujejo z dobrotami iz naših krajev, najboljšimi jedmi mednarodne kuhinje ter seveda odličnimi sladicami, ki jih lahko preizkusite tudi na naši stojnici. Organiziramo tudi poroke, dogodke za skupine in zaključene družbe. Vabljeni!
orehov mousse na crispy podlagi, Fit Cheesecake, čokoladna rapsodija, pistacijina krema na hrustljavem crumblu
Čebelarstvo Jere
 • Dežela vin
Čebelarstvo Jere se ukvarja z izdelavo ene od najstarejših alkoholnih pijač - medenega vina. Vina so nagrajena tako v Sloveniji kot tudi v ZDA.
suho medeno vino, polsladko medeno vino, sladko medeno vino, sladko kostanjevo medeno vino, medena penina
chocoMe
 • Dežela čokolade
Smo ponudniki visoko kvalitetnih čokoladnih izdelkov, ki so večkrat mednarodno nagrajeni. Med temi izstopajo čokolade za točno določena vina, BLOND čokolade za piva in ostale užitke, RAFFINEE za penino in ostale gastronomske užitke, VOILE kandirane sadne lupine, ki naredijo žgane pijače popolne.
RAFFINEE slana blond, RAFFINEE malina, RAFFINEE z yirgo kavo in lešnikom, ENTREE čokolade z vijolico, višnjo, jedilno zlato, BLOND čokolade z dimljeno soljo, BLOND čokolada s črnim praženim sezamom in moldansko soljo, BLOND čokolada s tonka fižolom in kakavom, BLOND čokolada z liofilizirano karamelo in yirka kavo, RAFFINEE makadamija pražena v karameli in oblita z blond čokolado in tonka fižolom, ENTREE čokolade 100 g, CARRE čokolade 50 g, RAFFINEE, VOILE, FRUITE več različnih okusov vsakega proizvoda
Čokoladnica Cukrček
 • Dežela čokolade
Čokoladnica Cukrček je družinsko podjetje, ki deluje in razvaja že več 20 let. Poleg najbolj znanih Prešernovih kroglic lahko ponudijo več vrst čokoladnih tablic, pralineje, sadje, različne figure in vas razvajajo s posebno linijo EKO ter STEVIA čokoladami. So svetovni dobitniki GUINNESS WORLD RECORD za največjo čokolado na svetu leta 2016.
sadje, praline, lizike, vijaki, figure, bonboniere, tablice, mandlji
Čokoladnica Da Ponte
 • Dežela čokolade
Smo prva domača čokolanica v Kopru, s poudarkom na okusih Istre, ki jih kombiniramo s najboljšo čokolado. Izdelujemo vse vrste čokoladnih izdelkov, za katere vam lahko izdelamo tudi personalizirano embalažo. Naše čokolade so tudi lepi suvenirji za obiskovalce Istre. Pri nas lahko naročite tudi torte za vse priložnosti.
pralini različnih okusov, čokoladne ploščice, sadje v čokoladi, sladice v kozarčkih, drugi čokoladni izdelki
Društvo Dobra volja Škofije
 • Sladka Istra
Društvo Dobra volja Škofije deluje dve leti in pripravlja tako istrsko kot slovensko sladko kulinariko za vse okuse. Tradicionalne refoškove okuse povezuje z avtohtono figo ali domačimi supami. Obenem ne pozabimo na domače kroštole in miške. Slovenske slaščice kot so jabolčni zavitek, biskvitno pecivo, piškoti z istrsko supo, kroštolo, miško pa ponazarjajo razliko bivalnega okolja enega naroda.
supe z refoškom, krostata z domačo marmelado (fige, slive, marelice), miške, piškoti dobra volja, biskvitno pecivo na palčki, mafini, jabolčni zavitek, kuhane fige v refošku, kroštole
Iridis Sweets
 • Dežela čokolade
Pod blagovno znamko Iridis Sweets proizvajamo bio čokolado in čokolado brez sladkorja (z nadomestkom). Izdelki so pakirani v različna pakiranja in so primerni tako za osebna kot tudi poslovna darila.
bio čokolada in čokolada brez sladkorja, ki je primerna tudi za diabetike
La Choccolate
 • Sladka Slovenija
 • Dežela čokolade
Posladkate se lahko z našimi pralinami, sestavite posebno darilo v obliki telegrama ali pa izberete eno izmed čokoladnih figur. Izbirate lahko tudi med različnimi okusi čokoladnih tablic in čokoladnih bonbonov. Velika izbira različnih bonbonov, čokoladnih oreščkov in lizik. Izbirate lahko med čokoladnimi, karamelnimi, gumi in žele bonboni.
karamele, pražen mandelj, čokoladne lizike, oreščki v čokoladi, gumi bonboni, čokoladni telegrami, čokoladne figure
Lucifer Chocolate
 • Dežela čokolade
Zgodba o Lucifer Chocolate se je začela z veliko ljubeznijo do čokolade in želje po ustvarjalnosti. Iz prvih ročno izdelanih čokoladnih pralinejev je v kratkem času zrasla pravljična čokoladnica, ki sta ji kmalu sledili tudi prodajalna in kavarna. Izbor vrhunskih čokoladnih izdelkov je pester in za vsakega se nekaj najde – od pralinejev in tortic najrazličnejših okusov do čokoladnih tablic, vroče čokolade, marmelade in čokoladnih namazov ter najrazličnejših darilnih bombonier. Vsi izdelki se zaviti v elegantno embalažo, ki ohrani njihovo svežino in kakovost.
medena čebelica, praline, polnjene fige, tablice
Martisan čokolada
 • Dežela čokolade
V Čokoladnici Martisan ustvarjamo ročno izdelane čokoladne pralineje, čokoladne tablice in čokoladne piškote. Pri vseh izdelkih uporabljamo odlično čokolado iz trajnostne pridelave in brez hidrogeniziranih maščob. Izdelki ne vsebujejo umetnih konzervansov, umetnih barv in umetnih okusov. S polnim okusom svežih izdelkov in izvirno dekoracijo vrhunskih izdelkov Martisan CHOCOLATE se pustite razvajati tudi vi.
čokoladne praline, čokoladni piškoti, čokoladne ploščice
Ošterija Pr Mojci
 • Sladka Slovenija
Ošterija Pr Mojci - prihajamo iz Kamnika. Pomembna nam je tradicija ter uporaba lokalnih surovin. Za vas smo pripravili unikatno tortico Sladki Trnič (z velikim deležem sira Trnič iz Velike planine), obogatimo jo z dvema omakama: paradižnik/jagode ter bazilika. Kuhali vam bomo Sladko polento, postreženo s prelivi (jabolka/orehi,redukcije terana/refoška, suhe slive, gozdni sadeži, tropic). Poskusite, ne bo vam žal.
sladka polenta sladki Trnič
Panky Way
 • Sladka Slovenija
Pozabite na tradicionalne slaščice, tortice takšnih in drugačnih okusov ali jabolčne pite. Pankyway je slaščičarna, kakršne v Sloveniji še ni bilo in ki izstopa zaradi svoje inovativnosti ter kreativnosti. Sledi svetovnim trendom in v svojo ponudbo vključuje slaščice, ki so trenutno največji svetovni hiti.
chimway, pankys
Penine Istenič
 • Dežela vin
Smo proizvajalci penin po klasični metodi iz Bizeljskega in balzamičnih kisov.
Desiree red, Rumeni muškat, Vila rose
Puklavec Family Wines
 • Dežela vin
Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti. Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Tradicijo prepletamo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljamo nove trende na področju vinarstva in vinogradništva. Naša vina so elegantna in ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do detajlov. So harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom našim vinogradom.
muškatna penina, rumeni muškat, traminec & rumeni muškat, zlata linija, traminec izbor, Seven Numbers
Sladki šavrinski hribi (TD Šmarje, TD Gažon, TKD Pomjan, TD Castrum Bonae Koštabona)
 • Sladka Istra
Vstopite v svet istrskega kamna, živopisanega ruja, vitkih temnozelenih cipres, grmov dišeče lavande, zimzelenih oleandrov in brnistre, ki pričarajo pokrajini značilni mediteranski ton. Pozitivna energija je prisotna na vsakem koraku; še posebej v trikotniku, ki povezuje točke od Krvavškega kamna, Koštabone do Krkavč – v smeri romarske cerkve v Strunjanu. Vse navedeno pa zaokroži odlična kulinarika, zelo poznani sladki koncani kruh, fige...
višnjev štrudel, jabolčni štrudel, skutin štrudel, krostata iz fig, sladke fige na poseben način, breskvice, figovec
Vinska klet Hreščak
 • Dežela vin
Vinska klet Hreščak iz Prad vam ponuja v pokušino rumeni muškat, cipro in malvazijo z medom.
sladka vina
Antica trattoria Primavera
 • Sladka Istra
Antica trattoria Primavera je družinska restavracija z bogato ponudbo istrskih jedi, rib, mesa na oglju in vrhunskih piz različnih okusov, barv. Znani smo po črni pizzi, ombolu v testu, jedi z boškarinom. V redni ponudbi imamo tudi odlične domače sladice in smo dobitniki različnih priznanj Sladke Istre.
različni minjoni, mini kremšnite, razni štrudlji, sladice v kozarčku, torte različnih okusov
Atelier Karim
 • Sladka Slovenija
V slaščičarski delavnici iz Kranja se ukvarjamo z izdelavo slaščic za gostince in fizične osebe ter z organizacijo in izvedbo različnih izobraževanj. V ponudi boste našli macarone, torte, pite, profiterole, monoporcijske sladice in druge sladke izdelke.
macarons, brownies, munchmellow, profiteroles

Automatic Servis
 • Komercialni ponudniki
Smo vodilni ponudnik storitve oskrbe s prodajnimi avtomati. S celovitim pristopom kakovostne oskrbe in zanesljivo storitvijo, z našimi naročniki in uporabniki, soustvarjamo trenutke dobrega počutja in pozitivne energije ter omogočamo aktivni način življenja. Naš cilj je preprost: vaša pozitivna izkušnja in zadovoljstvo. V podjetju sledimo štirim osnovnim vrednotam: Zadovoljstvo, Skrbnost, Inovativnost, Odličnost. Ponujamo rešitve za mala in velika podjetja ter domačo uporabo.
topli napitki
Barmen@sea - Gastrosa
 • Sladka Istra
Podjetje je skupina prvovrstnih primorskih barmanov, ki se ukvarjajo z izobraževanjem tistih, ki se želijo naučiti dobrega, hitrega in kakovostnega dela za točilnim pultom. Največji poudarek je seveda na koktejlih, brez katerih si je težko zamisliti dolga in vroča poletja, poležavanje na plaži in zabave do jutranjih ur. Podjetje se poleg izobraževanja ukvarja tudi z organizacijo zabav, porok, dekliščin, fantovščin, itd.
sladice, žgane pijače, fige v rumu, boula, sangria, koktejli, sladice, razni pripomočki za delo barmananov
Bio dobrote
 • Sladka Slovenija
Ponujamo ekološki sladoled in ekološke sadne presne torte in skutke in različne sladke sadne ali medene namaze. Vsi naši produkti so biološki, v večini tudi presni
bio sladoled, bio tortice
Casino Hotel Carnevale Wellness & Spa
 • Sladka Istra
V Carnevalu posvečamo veliko pozornost detajlom, gostoljubju in udobju gostov. v a'la carte restavraciji Venezia razvajamo tudi najzahtevnejše gurmane. Poleg izbrane ponudbe čutno pripravljenih mediteranskih in domačih jedi, nudimo široko paleto žlahtnih vin okoliških vinarjev. Priporočamo se tudi za poslovna kosila, srečanja, predstavitve in poroke. Vabljeni v brezčasni ambient Casino Hotela Carnevale Wellness & Spa!

različni sladki izdelki
Casinos Portorose
 • Sladka Istra
Skupina Casinos Portorose z več kot sto letno tradicijo Casinoja Portorož je skupina igralnic, ki združuje tradicionalno eleganco z novo generacijo modernih casinojev. Skupina je bila osnovana leta 2013 in vključuje štiri igralnice: Grand Casino Portorož, Grand Casino Lipica, Casino Riviera in Casino Bernardin. Te imajo 939 igralnih avtomatov, 12 elektronskih rulet in 50 igralnih miz.
Širok nabor igralnih avtomatov, tako klasičnih kot modernih, zagotavlja zadovoljstvo tudi najbolj zahtevnih gostov. Ljubitelje živih iger pa navdušujejo igralne mize v Grand Casinoju Portorož in Grand Casinoju Lipica.
V naših igralnicah bo za vas poskrbelo mlado in prijazno osebje, ki je gostom vedno na razpolago. Osebje je kvalificirano in usposobljeno za sprejem tako igralniških gostov kot tudi turistov in naključnih obiskovalcev, ki bi se radi seznanili z igro v naših prostorih.
različni sladki izdelki
Čebelarstvo Jurada
 • Sladka Istra
Naša ponudba zajema več sort medu in medenega peciva.
medenjaki, medeno pecivo, medene pite
Čebelarstvo Petelin
 • Sladka Slovenija
Dobrote iz osrčja Krasa, pripravljene skrbno in z iskreno željo, da bi vam bile v veselje in krepile vaše zdravje.
medenjaki, degustacijski kozarčki medenega likerja, travarice, teranov liker z medom, minjon čebelji pik, medeno sadne sladice, čebelji pridelki (med, cvetni prah, propolis in medeni likerji)
Coffee car
 • Komercialni ponudniki
Specializirali smo se za prodajo kave to-go na dogodkih. Naši retro vozili, Piaggio ape 50 in Konjska prikolica, sta pravi mali kavarni. Za delovanje ne potrebujeta elektrike in vode, primerni pa sta za vse vrste dogodkov. Obe vozili sta opremljeni s profesionalnim Espresso aparatom in mlinčkom za kavo, kar pomeni, da je kava, ki jo skuhamo, vedno sveža.
kava, da vas odpihne, kava, čaj, kakav in ostali topli napitki to-go.
Ekološka turistična kmetija Vrbnjak
 • Sladka Slovenija
V Prlekiji med polji, travniki in gozdom se nahaja ekološka turistična kmetija Vrbnjak. Bivanje pri nas je priložnost, da se v neokrnjeni naravi daleč stran od industrije in prometnega vrveža naužijete svežega zraka, miru in tišine ter poskusite prave prleške dobrote. Pravi raj za dušo in telo. V neposredni bližini kmetije se sprostite v Biotermah Mala Nedelja.
potica, kvasenica, ajdov krapec, postržjača, domače pecivo, sladko vino, slivov in breskov knedl, prleška gibanica, sladki desert
Emilija Pavlič
 • Komercialni ponudniki
Prodaja lastnih kuharskih knjig in svetovanje za ekološko kuhanje in peko.
kuharske knjige
Figaro Sonja Kološa Prekmurje
 • Sladka Slovenija
Na prireditvi Sladka Istra bi rada predstavila dobrote iz Prekmurja. Na prvem mestu je vsekakor Prekmurska gibanica nato pa še druge znane dobrote, kot so breskvice, mašinski keksi, pirini keksi, čokoladni keksi in druge. V ponudbi boste našli sladke izdelke, ki so značilni za našo regijo.
magarica, breskvica, Prekmurska gibanica, pirini keksi, očke
Gaia slaščice, Nika Kolman s.p.
 • Sladka Slovenija
Posladkajte se z sladkimi dobrotami različnih okusov in oblik. Ponudbo bogatijo razni piškoti in čokolade, sveže pecivo ter torte po naročilu.
piškot truffle, minjoni, presni minjoni
Hotel Diana
 • Sladka Slovenija
Slaščičarna Hotel Diana ima 50 letno zgodovino v pripravi sladkih dobrot. Goste razvajamo in razveseljujemo z bogatim asortimanom slastnih sladkih dobrot. Slaščičarna stotih sladic in dišečih potic v osrčju Pomurja.
prekmurska gibanica, sladka gibanica, pasolanka, skutin zavitek z višnjami, jabolčni zavitek z makom, sadna gibanica
Justin storitve
 • Komercialni ponudniki
Podjetje Jusutin storitve, d.o.o. deluje na področju uvoza in prodaje alkoholnih pijač iz Moldavije. Smo ekskluzivni uvoznik za različna vrhunska vina podjetja KVINT, ki že od leta 1897 prideluje vrhunska vina in vinske destilate.
izbrani moldavski brandyji in izbrani sladki likerji iz naše ponudbe, rdeče sladko vino Pastoral in belo sladko vino Smuglyanka
Kavarna Triglav
 • Sladka Istra
Naše vodilo je veselje do dela, srčnost in ljubezen do izdelkov, kar se odraža tudi na zadovoljstvu naših strank. Ker za vas želimo le najboljše, smo vedno pripravljeni prisluhniti vašim željam, skupaj s ščepcem domišljije, umetniškim čutom in strokovnostjo pa iz dneva v dan ustvarjamo »male sladke čudeže«.
čokoladni minjončki, tris čokolade, makroni, Triglav sladica, Carpaccio 500

Kmetija Krabonja
 • Sladka Slovenija
Sadni kruh z več kot 80 % sadja je prejel 24 zlatih priznanj na Dobrotah slovenskih kmetij. Gre za naboj zdravo sladico, saj je brez dodanih sladkorjev, jajc, mleka, mlečnih izdelkov in konzervansov. Ponujamo tudi ajdov kruh z orehi in lanom ter različno pecivo.
sadni kruh, ajdov kruh, pecivo
Kmetija Omerzu
 • Sladka Slovenija
Na naši kmetiji se ukvarjamo s pridelavo in predelavo orehov, starih sort jabol in sivke ter s čebelarstvom. Smo v preusmeritvi v ekološko kmetovanje. Dodatno imamo v ponudbi še posuto čokolado s sivko ter praline z orehi, sivko ter sivko z medom.
Orehovo vino, sivkin sok, jabolčni sok, praline, orehovo vino v čokoladnem kozarčku, orehovec, krhlji, sivkin sirup, eterično olje in hidrolat sivke, posuta čokolada, med
Kmetija pr'Kajet
 • Sladka Slovenija
Naša glavna dejavnost je peka kruha, potic, peciva in izdelovanje rezancev na tradicionalni način,ki jih izdelujemo pretežno iz domačih surovin. Naša posebnost je, da so vsi izdelki izdelani ročno in pečeni v pravi krušni peči. Naši izdelki so dobili že številna priznanja na Ptuju, imamo tudi dva znaka kakovosti za buhteljne in janeževe upognjence, na kar smo še posebej ponosni.
breskvice, snežna kolesa, potica, pecivo, sladice v kozarčku, piškoti, upognjenci, krhki flancati
Kmetija pri Bagiju
 • Sladka Slovenija
Kmetija pri Bagiju se nahaja na severovzhodu naše lepe Slovenije, ali natančneje v Pomurju na Goričkem. Na kmetiji se ukvarjamo s pridelavo sadja, pobiranjem in predelavo v žganja, razne likerje in napitke. Pripravljamo tudi likerje z zelišči in pridelujemo razna olja, hladno in vroče stiskana, jabolčni kis in druge proizvode.
vrček 0,03 likerja ali žganja po izboru obiskovalca
Kmetija Štirn
 • Sladka Slovenija
Kmetija Štirn se nahaja na severnem delu kranjske občine. Ukvarjamo se s pridelavo in predelavo zdravilnih zelišč v zeliščne sirupe ter hokaido in muškatnih buč, iz katerih izdelujemo okusen zelenjavni namaz Bučko (nepekoč in pekoč) in domačo marmelado Bučka.
Vsi naši izdelki so izdelani iz doma pridelanih zelišč, po receptih naših babic, brez konzervansov, barvil in umetnih arom.
mandljev trikotnik, presne kroglice, zeliščna limonada z ingverjem, zeliščni sirup, domača marmelada Bučka, zeliščni napitki brez dodanega sladkorja
Moj jogurt
 • Sladka Istra
Ponujamo vam frozen yogurt z različnimi dodatki.
različni degustacisjki lončk
My NASHE
 • Sladki svet
Smo ekskluzivni distributer naravnih kozmetičnih izdelkov blagovne znamke NASHE, ki so pravi sladkorček za vašo kožo. Vsi izdelki v naši ponudbi so narejeni iz visoko kakovostnih naravnih sestavin, ne vsebujejo parabenov, silikonov in umetnih dišav ter niso testirani na živalih. Izdelki vsebujejo izključno najkakovostnejše naravne sestavine in so v celoti ročno izdelani.
Okrepčevalnica Ribničan
 • Sladka Slovenija
Ukvarjamo se z gostinstvom, cateringom, organizacijo, vodenjem, prodajo na stojnicah. Ponudba na stojnici bodo naše hišne sladice, po katerih smo znani. Na prireditvi bomo pekli tudi v živo.
potica, sadni ajdov kruh, borovničeva pita, šmorn z brusnicami
Okusi Krasa
 • Sladka Istra
Restavracija Okusi Krasa se lahko pohvali z moderno kraško kuhinjo, za katero so značilne izbrane lokalne sestavine v družbi vrhunskih vin izključno iz območja slovenskega in italijanskega matičnega Krasa. Za vse ljubitelje piva pa je tu hišno pivo Beerkinka.
Na stojnici se boste obiskovalci Sladke Istre sladkali z jabolčnim crumblom, sivkino panacotto in teranovim sladkim lončkom.

jabolčni crumble, sivkina panacotta, teranov sladki lonček

Pasja pekarna Papy
 • Sladka Slovenija
V Pasji pekarni PAPY pripravljamo naravne, zdrave, ročno izdelane pasje priboljške različnih mesnih in brezmesnih okusov. Papy piškotki so narejeni popolnoma ročno v majhni butični pekarni Papy v Radovljici, kjer ni niti sledu o brezosebni velikoserijski proizvodnji. Glede na to, da izdelujemo majhne butične količine, lahko zagotavljamo visoko kakovost vhodnih surovin. Uporabljamo surovine lokalnih proizvajalcev. Pasji piškotki Papy so naravni, narejeni iz sestavin visoke kakovosti slovenskega porekla. Ne vsebujejo umetnih barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, soli in sladkorja. Primerni so za pse vseh starosti (tudi za mladičke), za občutljive pse ter tudi za alergike.
pasje tačke obarvane z emitacijo čokolade, pasji mufini
Pasja pekarna Tačka
 • Sladka Istra
Pasja pekarna Tačka je edina pasja pekarna na Obali, kjer so na voljo naravni in ročno izdelani pasji piškoti. V stalni ponudbi lahko izbirate med tuninimi notami iz Pirana, lososovimi ribicami iz Izole, kokosovimi poljubčki iz Kopra, jetrnimi trenirančki, itd. Na stojnici se bodo kosmatinčki lahko posladkali z okusi iz stalne ponudbe, ki bodo za festival postreženi v posebnih oblikah.
jetrna kost, tunin kreker, kokosove kroglice, lososov muffin
Pekarna Omar
 • Sladka Slovenija
Pekarna Omar že več kot 20 let poleg običajnih pekovskih izdelkov proizvaja krušne in pekovske izdelke po starih tradicionalnih receptih, ki izvirajo iz Prekmurja in delno iz Prlekije. Priprava in peka izdelkov potekata po tradicionalnih postopkih, kot so jih nekoč delale naše mame in babice. Med njimi so: prekmurska gibanica, posolanka, retaši, idinjača, prleška gibanca, ajdov krapec.
prekmurska gibanica, tris retašov (jabolčni, skutin in višnjev štrudl), tris domačih keksov
Pravljična hiša
 • Sladka Slovenija
Pravljična hiša se bo predstavila s svojimi pitami ter ostalimi slaščicami. Pripravljamo veliko novega ter predstavili se bomo tudi z veganskimi pravljičnimi pitami.
Sacher tortica na palčki, pite raznih okusov, čokoladna karamela, sladke fantazije, presne jabolčne in borovničeve pite s kokosom
Presno razvajanje z Barbaro
 • Sladka Istra
Naravne, sveže presne sladice. Primerne za vse, ki se radi dobro in zdravo posladkajo.
minjnon Banančinka, presni minjoni, presne in duge sladice primerne za osebe, ki so občutljive na gluten in laktozo
Restavracija Idila
 • Sladka Istra
Družinska restavracija z dolgoletno tradicijo že več kot 30 let.
grozdni zavitek, pita iz grozdja in skute, hruškova krostata z belo čokolado, ocvrte palačine s figovim nadevom, vrešjevec
Rikova košarica dobrot
 • Sladka Slovenija
Podjetje Rikova košarica se poleg drugih dejavnosti ukvarja zlasti z izdelovanjem dobrot iz kostanja in mandarin. V ponudbi imamo tudi izdelke iz drugega sadja. Naša posebnost so unikatni uporabni izdelki, kot so posodice iz papirja, za postrežbo sadja in sladic.
kostanjeva krema s smetano, mandarinina krema s smetano,rulada s kostanjevim in mandarininim namazom, kandirana lupina mandarine, sirup iz mandarin, gosti sok iz mešanega sadja, kostanjev namaz, mandarinin namaz
Sadjarska kmetija Kovačič
 • Sladka Slovenija
Smo Sadjarska kmetija Kovačič iz Bizeljskega. Že vrsto let se ukvarjamo s pridelavo jabolk in češenj na integriran in ekološki način. Veliko sadja tudi sami predelamo v 100 % jabolčni sok,kis in jabolčni čips. Poleg tega vam bomo z veseljem ponudili odlične domače in zdrave sladice iz jabolk. Vljudno vabljeni.
jabolčni sok, jabolčni štrudelj, grozdni sok, jabolčna pita, pečeno jabolko
Sam churros
 • Sladki svet
Churros je preprosta španska jed, ki bo prav vsakemu vzburila vonj in brbončice! Privabi namreč z aromo sladkobe, cimeta, in vonja po čokoladi, v katero ga lahko pomakamo! Na jeziku se zaradi svoje puhaste strukture kar stopi, medtem ko njegova hrustljava skorjica kulinaričnim gurmanom zada še zadnjo piko na i. Ponudimo jih lahko tudi z različnimi polnili.
churrosi z različnimi polnili
Sladki cekini
 • Sladka Istra
Smo podjetje, ki se ukvarja s peko Sladkih cekinov - mini pancakes, po raznih prireditvah po Sloveniji in s prodajnima enotama v Kopru na Ukmarjevem trgu in v Izoli na Velikem trgu med turistično sezono. Na prireditvi Sladka Istra bomo ponujali Sladke cekine z različnimi prelivi, dodatki in svežim sadjem.
sladki cekini z različnimi prelivi in dodatki
Slovensko vegansko društvo
 • Sladka Slovenija
Smo prostovoljci, ki preko okusnih veganskih slaščic in druge hrane rastlinskega izvora ljudem predstavljamo veganski način življenja in tako pomagamo graditi boljši svet.
veganski piškotki, marmornati kolač, sadno pecivo, tapiokina strjenka, arašidovo-čokoladni lonček, jagodno-vanilijevi lonček, veganska pita, veganski cupcake, knjige z veganskimi recepti
Tankr
 • Komercialni ponudniki
TANKR je IMVjev kombi, prirejen tako, da lahko na zunanji strani točite pivo iz šestih pip. Točimo večinoma slovenska butična piva (Pelicon, HumanFish, Carniola, Mali grad, itd.), lahko pa ponudimo katerokoli drugo pivo. Kombi je zelo atraktiven in nekaj posebnega in popestri vsako prireditev. Za ta dogodek bomo izbrali piva, ki bodo sledila ostali sladki ponudbi in bodo res nekaj posebnega.
degustacijske porcije točenega piva, točeno pivo in pivo v stekleničkah, brezglutensko pivo
Turistična kmetija Črešnik
 • Sladka Slovenija
Smo kmetija, kjer lahko okusit kruh iz krušne peči, domače ročno narejene piškote in sladice, domače rezance, potice, jajca, bučno olje in še mnogo več. Turistična kmetija z lepim pogledom na najstarejše mesto v Sloveniji, kjer ponujamo jedi iz krušne peči ob predhodnem naročilu.
piškoti, potica, kremna rezina, breskvice, druge sladice
Turistična kmetija Dervarič
 • Sladka Slovenija
Vabljeni na našo stojnico da doživite Pomurje v malem in vas povabimo, da nas tudi obiščete!
bučna rolada, bučke presenečenja, sladki likerji, bučna semena, snežne kepe, sladice
Turistično društvo Hrvatini
 • Sladka Istra
Smo prostovoljno turistično društvo, in se ukvarjamo predvsem s promoviranjem našega kraja v MO Koper in po Sloveniji. Vse članice društva smo tudi članice Zveze kmetic Slovenije. Na Sladki Istri se bomo predstavile z istrskim pecivom.
hroštole, figovo pecivo, orehi, pecivo brez glutena
Turistično društvo Zvroček
 • Sladka Istra
Turistično društvo Zvroček je maloštevilno vendar aktivno društvo na podeželju koprske občine. Radi se družimo in ustvarjamo. Ker so pridne istrske žene vedno rade kaj sladkega naredile, smo prevzele stare recepte naših mam in non. To kar mi pripravljamo je dediščina naših prednikov. Na to smo ponosni in radi ponudimo sladke dobrote tudi drugim..
hroštole, fancli, figovo pecivo, marmelada, bezgov sirup
Turistično, športno in kulturno društvo sv. Miklavž Gračišče
 • Sladka Istra
Na naši stojnici bomo predstavili sladke dobrote kot so hroštoli, miške, orehova rolada, figova pita, refoškov in malvazijin liker ter mnoge druge.
hroštoli, miške, rolada, liker
Turizem Škofja Loka
 • Sladka Slovenija
Turizem Škofja Loka deluje kot lokalna turistična organizacija, oziroma kot DMO – destinacijska management organizacija, za celotno območje občin Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri.
Na prireditvi se predstavljamo v okviru Združenja zgodovinskih mest Slovenije.
Twister ice cream rolls
 • Sladka Slovenija
Twister ice cream rolls je priprava sladoleda pred očmi stranke. Vendar ne navadnega sladoleda, v tujini je to izredno popularno in velika atrakcija. Poseben pa je zaradi oblike (rolice) in okusov kot so Jagodni sorbet (s penino), Mon shery (z rumom), After eight, Mango, Black vanilla (z aktivnim ogljem, ki je izredno zdrav), Oreo, Nutella Banana, Bounty in drugi.
Jagodni sorbet (s penino), Mon shery (z rumom), After eight, Mango, Black vanilla (z aktivnim ogljem, ki je izredno zdrav), Oreo, Nutella Banana, Bounty
Uršine sanje
 • Sladka Slovenija
Sanjam, pečem in ustvarjam torte, tortice, cakepopse in ostale sladke dobrote. Še vedno ohranjam tisto domačnost, preprostost, vsaka tortica je narejena z ljubeznijo iz naravnih in kvalitetnih sestavin. V vsaki moji tortici je skrito veselje, strast in želja, da se lahko tudi s sladkim grižljajem polepša dan.
minijoni, sladki lončki, cakepopsi, mini tortice (monoporcijske sladice)
Vivoo.si
 • Dežela čokolade
Predstavili se bomo z vrhunskimi ekološkimi izdelki Vivoo, katerih osnova je presna čokolada. Vsi naši izdelki so veganski, brez glutena in brez umetnih dodatkov. Odlična tekstura, skrbno izbrane sestavine in pravo razmerje med njimi, super živila ter ljubezen do človeka in narave naredijo izdelek edinstven, pokušina pa je pravi gurmanski užitek.
ekološke presne čokolade, ekološke presne energijske ploščice, ekološki presni grižljaji, ekološki dražeji, ekološke maslene košarice, ekološke tortice, ekološki pralineji, ekološki čokoladni namazi
Waffle to go
 • Sladka Slovenija
Smo družinsko podjetje, ki ljubezen do vafljev krepi z vsakim izdelkom bolj in bolj. Letos smo se odločili, da na festivalu Sladka Istra poleg vaflja na palčki ponudimo nov izdelek, ročno izdelan sladki kornet. Sladki trenutek bo še bolj sanjski z našim hrustljavim kornetom napolnjenim s sadjem, smetano, oreščki in oblit z obilico čokolade.
vaflji, sladki korneti
Zavod Ivana Cankarja Vrhnika
 • Sladka Slovenija
Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika je javni zavod, ki v tesnem sodelovanju z drugimi organizacijami pomembno prispeva in vpliva na razvoj kvalitete kulture, športa in turizma v Občini Vrhnika. V sklopu Zavoda Ivana Cankarja deluje Turistično informacijski center Vrhnika, ki že več let uspešno razvija privlačne spominke na temo Vrhnike. Veliko spominkov je na temo Ivana Cankarja, v TIC-u je naprodaj Cankarjeva čokolada, katere sestavina je kava, sveže pražena v vrhniški pražarnici kave Escobar. Ponudili bomo tudi kavo s temno čokolado, piškote v obliki brkov in suhe hruške oblite s čokolado.
Cankarjeva kava z mini čokoladico, kava s temno čokolado in piškot Cankarjev brk, čokoladna vrečka, čokoladna skrinjica, Cankarjevi piškoti, Cankarjeva čokolada, Cankarjeva kava, kava s temno čokolado