Sladka Istra prinaša torto Sladka Istra. Okusite jo prvi!

V sodelovanju s koprsko Kavarno Triglav je nastala torta Sladka Istra. Občinstvo jo bo lahko premierno poskusilo ta konec tedna na Sladki Istri, po tem pa bo v stalni ponudbi kavarne.

Torta, z imenom Sladka Istra, je sladica, ki bo ljubitelje sladkih dobrot na najslajšo istrsko prireditev – mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra spominjala vse dni v letu. Torto so zasnovali v koprski Kavarni Triglav in »istrske elemente« vključili tako v njeno zunanjost kot tudi v same sestavine. Med njimi med drugim najdemo mandlje, breskve, kutino, refošk, zavajon in še marsikaj zanimivega, medtem ko zgornjo plast torte krasijo okusne istrske fritule.

Kot pravijo v Turistični organizaciji Mestne občine Koper, kjer se je porodila ideja o torti Sladke Istre, je bila njihova želja, da bi s torto Sladke Istre obiskovalce destinacije Koper na najslajšo prireditev spominjali skozi vse leto. Na zamisel so se odzvali v kavarni Triglav, kjer so zasnovali zanimiv recept, ki temelji na pretežno istrskih sestavinah. »Torto bomo obiskovalcem premierno ponudili na naši stojnici na Sladki Istri ta konec tedna, potem pa bo v stalni ponudbi naše kavarne«, pojasnjuje Nace Šumrada Smole iz Kavarne Triglav.