Prijave na natečaje jubilejne Sladke Istre so odprte

Na strokovni natečaj za Muškat Sladke Istre 2018 se lahko prijavite vinarji, vinogradniki in vinske kleti z največ tremi vzorci vina sorte rumeni muškat, muškat ruža (cipro), suhi, polsuhi, polsladki, sladki, ne glede na letnik trgatve. Grozdje oziroma vino mora biti iz vinorodnega okoliša slovenske, hrvaške in italijanske Istre.

Na natečaja za Najizvirnejšo sladico Istre 2018 in Naj torto Sladke Istre 2018 se lahko prijavite samostojni slaščičarji ali kuharji in pravne osebe, ki imate svoj gostinski obrat, trgovino, slaščičarno, pekarno, restavracijo itd., kjer prijavljeno torto ali sladico pripravite in nudite gostom. Med pogoji za sodelovanje na natečaju za Najizvirnejšo sladico Istre 2018 je treba spoštovati zahtevo, da sladice, ki jih prijavite na natečaj, vsebujejo vsaj eno tipično sestavino značilno za Istro, pri natečaju za Naj torto Sladke Istre 2018 posebnih zahtev pri sestavinah ni. Vsak sodelujoči lahko na natečaj za Najizvirnejšo sladico Istre 2018 prijavi največ tri sladice, na natečaj za Naj torto Sladke Istro 2018 pa eno torto.

Pogoji sodelovanja, kriteriji ocenjevanja, prijavnica in dodatne informacije so na voljo na spodnji povezavi:

NATEČAJI SLADKE ISTRE 2018

Na natečaje se lahko prijavite do petka, 7. septembra, do 12. ure.

Sodelovanje na natečajih je brezplačno.

Za dodatne informacije lahko pokličete na 05/6646-337 ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

sladica 2018  torta 2017