Sodelujte v mednarodnem festivalu sladic in sladkih izdelkov,
prijavite se pravočasno

Prijavnica

Aktualno

Do Sladke Istre 2017 nas ločijo še trije meseci

Tako je, čez tri mesece, 23. in 24. septembra, se bomo v Kopru sladkali na najslajši prireditvi pri nas.Tudi letos bo ponudba sladkih izdelkov pestra.  

Ne zamudite zadnjega roka za prijavo

Ne zamudite zadnjega roka in se prijavite za sodelovanje na Sladki Istri 2017 še do 31. julija.Prijavnica je na voljo na http://prijave.sladka-istra.si/.

Znani so zmagovalci natečajev Sladke Istre 2017

Preverite, katere sladice, torte in muškati so letos osvojili nazive Najizvirnejša sladica Istre, Naj torta Sladke Istre in Muškat Sladke Istre. Rezultati so objavljeni TUKAJ.

Kaj je Sladka Istra

Sladka Istra, mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Predstavlja način ohranjanja in nadaljevanja sladkih mojstrovin naših prednikov, prinaša nove oblike sodobnih in kreativnih ustvarjanj na področju slaščičarstva in izdelovanja sladkih izdelkov pri nas, hkrati pa omogoča spoznavanje tujih sladkih izdelkov.
Na "sladkih poteh" v mestnem jedru Kopra, ki obiskovalce vodijo mimo ponudnikov, se v tematskih sklopih predstavljajo in prodajajo sladki izdelki slovenske Istre, Slovenije in tujine.
Vsak ponudnik predstavlja več vrst sladkih izdelkov, ki jih obiskovalci lahko okušajo v zameno za kupljen degustacijski kupon, ali pa se odločijo za nakup večjih količin sladkih izdelkov. Poleg raznolike ponudbe na prodajnih mestih ponuja Sladka Istra tudi delavnice, strokovna vodenja in predavanja, bogat kulturni program in številne spremljevalne aktivnosti. Strokovno najpomembnejši del festivala so trije sladki natečaji: Najizvirnejša sladica Istre, Muškat Sladke Istre in Naj torta Slovenije. Del prireditve pa je že tradicionalni Ex tempore Sladka Istra.

SI2013 prizorisce

Naročite se na prejemanje e-novic os Sladki Istri