Sodelujte na mednarodnem festivalu sladic in sladkih izdelkov,
prijavite se pravočasno

Prijavnica

Aktualno

Odprte so prijave na Ex tempore Sladke Istre 2017

Prijavite se in ustvarite sladko umetnino na Sladki Istri 2017. Ex tempore bo v soboto, 23. septembra, prijavite pa se lahko vse do 10. septembra. Prijavnica in pogoji sodelovanja so na...

Konec meseca se izteka zadnji rok za prijavo na Sladko Istro

Vsi zainteresirani za sodelovanje na mednarodnem festivalu sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, ki bo 23. in 24. septembra v Kopru, se na prireditev lahko prijavite do prihodnjega ponedeljka, 31...

Do Sladke Istre 2017 nas ločijo še trije meseci

Tako je, čez tri mesece, 23. in 24. septembra, se bomo v Kopru sladkali na najslajši prireditvi pri nas.Tudi letos bo ponudba sladkih izdelkov pestra.  

Kaj je Sladka Istra

Sladka Istra, mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Predstavlja način ohranjanja in nadaljevanja sladkih mojstrovin naših prednikov, prinaša nove oblike sodobnih in kreativnih ustvarjanj na področju slaščičarstva in izdelovanja sladkih izdelkov pri nas, hkrati pa omogoča spoznavanje tujih sladkih izdelkov.
Na "sladkih poteh" v mestnem jedru Kopra, ki obiskovalce vodijo mimo ponudnikov, se v tematskih sklopih predstavljajo in prodajajo sladki izdelki slovenske Istre, Slovenije in tujine.
Vsak ponudnik predstavlja več vrst sladkih izdelkov, ki jih obiskovalci lahko okušajo v zameno za kupljen degustacijski kupon, ali pa se odločijo za nakup večjih količin sladkih izdelkov. Poleg raznolike ponudbe na prodajnih mestih ponuja Sladka Istra tudi delavnice, strokovna vodenja in predavanja, bogat kulturni program in številne spremljevalne aktivnosti. Strokovno najpomembnejši del festivala so trije sladki natečaji: Najizvirnejša sladica Istre, Muškat Sladke Istre in Naj torta Slovenije. Del prireditve pa je že tradicionalni Ex tempore Sladka Istra.

SI2013 prizorisce

Naročite se na prejemanje e-novic os Sladki Istri