Jubilejna Sladka Istra presegla pričakovanja 

Ponudba na več kot 140 stojnicah, ki so bile tematsko razporejene po petih mestnih prizoriščih in bogat spremljevalni program, so v treh dneh v Koper privabili več kot 60 tisoč ljudi.

Na različnih prizoriščih se je odvilo več kot 20 brezplačnih kuharskih šovov in delavnic s priznanimi kuharji, masterchiefi, slaščičarji, pa tudi člani različnih društev, več kot deset vinskih degustacij različnih vinarjev oziroma vinskih kleti ter degustacij oljčnega olja, koktejlov in gina. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so se vse tri dni lahko udeleževali brezplačnih otroških delavnic, otroških predstav, kuharskih šovov in celo brezplačnega varstva v angleškem jeziku. Za dodatno veselo vzdušje na 10. Sladki Istri so poskrbele Šavrinke in Šavrini, klapa Semikanta`, plesalci Soy Cubano, Moya in Yan Barray, pa tudi znani obrazi iz Televizije in Radia Koper Capodistria. Dogajanje na Kidričevi ulici je popestril tudi t.i. sound research z Gabrom Radojevičem. V sklopu prireditve se je odvil tudi 10. slikarski ex-tempore, katerega se je udeležilo kar 70 avtorjev.

Eden od vrhuncev jubilejne Sladke Istre je bil razrez 10 tort, ki so jih pripravili v koprski Kavarni Triglav, in katerih izkupiček bo šel v dobrodelne namene. Prav tako bodo v dobrodelne namene poklonili celoten izkupiček od prodanih slaščic na stojnici zaposlenih na Mestni občini Koper, pa tudi izkupiček, ki ga je na stojnici zbral Radio Koper. Zbrana sredstva bodo letos izročili Društvu gluhih in naglušnih južne Primorske.

Foto utrinke letošnje prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

 AT 0273 resize